Gemeente Tilburg

Persbericht
6 juni 2011

10 t/m 12 juni - 18e G-voetbalweekend Tilburg

Drie dagen lang de dag van je leven voor mensen met én zonder beperking

Vrijdag 10 t/m zondag 12 juni is het terrein van Amarant in Tilburg het toneel voor het 18e G-voetbalweekend. Het 3-daagse evenement voor mensen met én zonder beperking geniet inmiddels landelijke bekendheid en trekt jaarlijks zo'n 4.000 bezoekers. In totaal nemen dit jaar zo'n 550 mensen vanuit het hele land deel aan het toernooi. De wedstrijden worden gespeeld in een speciaal gebouwd stadion met twee velden, overdekte zitplaatsen en een Holland House.

Hans van Breukelen en Wesley

Het G-voetbalweekend combineert sport, spel en plezier en geeft deelnemers drie dagen lang de dag van hun leven. Zanger Wesley en oud-keeper Hans van Breukelen zijn aanwezig om de voetballers aan te moedigen. Daarnaast zijn Jettie Pallettie, Michael Humblé en diverse prominente voetballers aanwezig om een wedstrijd te fluiten. Het evenement is toegankelijk voor publiek; de entreeprijs bedraagt EUR 2,-. Het G-voetbalweekend wordt gespeeld op het terrein van Amarant aan het Daniël de Brouwerpark, Bredaseweg 570 in Tilburg.

Stijgende populariteit

Sporten voor en door mensen met een beperking neemt in populariteit toe.
Jan Hamming (wethouder sport): "Een geweldig initiatief als het G-voetbalweekend levert hieraan een belangrijke bijdrage. Vooral de integratie tussen mensen met en zonder beperking heeft een belangrijke rol. Het evenement wordt dan ook gedragen door bedrijven en fondsen zoals Amarant, Willem II, Verrijk je stad, Dirk Kuyt Foundation, Fonds Gehandicaptensport, Bergmansfonds en Tivolifonds."
---