Gemeente Hulst

Certificaat voor eerste buurtbemiddelaars

Certificaat voor eerste buurtbemiddelaars

Burgemeester Jan-Frans Mulder reikt op vrijdag 10 juni 2011 de eerste certificaten uit aan vrijwilligers die actief zijn als buurtbemiddelaar in de gemeente Hulst.

De gemeente is in april 2011 samen met Politie Hulst, Woongoed Zeeuws Vlaanderen en Woonstichting Hulst gestart met het project buurtbemiddeling.

Buurtbemiddelaars zijn onafhankelijke vrijwilligers die geen eigen belang hebben bij een conflict en daarmee vaak het vertrouwen van beide partijen krijgen. Buurtbemiddeling Hulst stimuleert bewoners om zelf hun problemen op te lossen. Het doel is om de leefbaarheid in de wijken te vergroten door mensen weer in contact met elkaar te brengen. Vanaf april tot op heden zijn in de gemeente Hulst ongeveer 18 zaken aangemeld die in aanmerking komen voor buurtbemiddeling.

Het buurtbemiddelingsproject is in Hulst opgezet en begeleid door Anja Rijlaarsdam van Diadeo Advies. Zij heeft jarenlange ervaring in het opzetten en begeleiden van soortgelijke projecten. Het project is niet nieuw; in ongeveer 162 gemeenten zijn al buurtbemiddelaars actief. Vanwege de positieve ervaringen in de rest van het land, heeft de gemeente Hulst besloten ook een dergelijk project te starten. Op dit moment zijn in de gemeente negen buurtbemiddelaars actief. Zij hebben daarvoor een tweedaagse opleiding gevolgd. De gemeente is nog op zoek naar nieuwe enthousiaste bemiddelaars. GeĂŻnteresseerden kunnen contact opnemen met Anja Rijlaarsdam van Diadeo Advies, via buurtbemiddeling@gemeentehulst.nl of 06-54311465.