Rijksvoorlichtingsdienst

Prinses Margriet bij start The Hague Institute of Global Justice

RVD, 8 juni 2011, nr. 147

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden is vrijdag 10 juni in de Ridderzaal te Den Haag aanwezig bij de start van The Hague Institute of Global Justice. Dit nieuwe internationale instituut heeft de intentie zich te ontwikkelen tot een onafhankelijk kenniscentrum op het gebied van internationaal recht, vrede, veiligheid en sociale en economische ontwikkeling. Bij de bijeenkomst is ook de Amerikaanse oud-minister van buitenlandse zaken Madeleine Albright aanwezig.

The Hague Institute of Global Justice moet concrete antwoorden geven op internationale vraagstukken over situaties waarin het ontbreken van recht zorgt voor politieke, militaire, sociale en economische instabiliteit en ongelijkheid. Het instituut doet dit door het bundelen van internationale wetenschappelijk kennis, vanuit verschillende disciplines, actoren en geografische en culturele perspectieven.

Oprichters van het instituut zijn de Haagse Academische Coalitie (Carnegie stichting, Instituut Clingendael, ISS Erasmus universiteit, Campus Den Haag en Grotius Centre Universiteit Leiden, Haagse Hogeschool en het T.M.C. Asser Instituut), The Hague Centre for Strategic Studies, Hague Conference on Private International Law en de gemeente Den Haag, met steun van de Rijksoverheid.

Noot voor redacties (