Gemeente Waddinxveen


Wethouder Gerts opent expositie Proef de Polder, Say Cheese

Op vrijdag 10 juni 2011 om 13.00 uur opent wethouder Gerts de expositie Proef de Polder, Say Cheese. De expositie bevindt zich in Bibliotheek De Groene Venen, vestiging Waddinxveen. De expositie bestaat uit fotoâs, gemaakt door leerlingen uit groep 8 van de Theo Thijssenschool. Zij hebben hierbij hulp gekregen van twee fotografen.

Groep 8 van de Theo Thijssenschool heeft dit jaar meegedaan aan het project Proef de Polder, Say Cheese. Dit is een project waarbij de leerlingen met twee enthousiaste fotografen, Hermen Buurman en Pim Mul, de natuur intrekken om de herkomst van ons voedsel vast te leggen. Ook heeft het project tot doel om kinderen enthousiast te maken voor fotografie. Naast theorie over ons voedsel, stond er ook een bezoek aan Kaasboederij van der Werf in Reeuwijk op het programma. Tijdens dit bezoek hebben de leerlingen fotoâs gemaakt. De beste fotoâs zijn voorzien van tekst en vormen de expositie, die tot 1 juli 2011 in de bibliotheek aan de Mecklenburg Schwerinlaan 1 te bezoeken is.

Het initiatief Proef de Polder in Waddinxveen is mogelijk gemaakt door het fonds cultuurcontact van de provincie Zuid-Holland en de gemeente Waddinxveen. Het doel hiervan is om te bereiken dat elke inwoner van Zuid-Holland (actief) in aanraking kan komen met kunst, cultuur en cultureel erfgoed.

Kijk voor meer informatie over Proef de Polder op www.proefdepolder.eu.

Â