Het Liliane Fonds: geen sokken voor Vaderdag

Persbericht van Liliane Fonds

Het Liliane Fonds start vandaag een campagne rond Vaderdag. 'Koop dit jaar eens geen sokken of stropdas, maar geef een goed gevoel cadeau', is de boodschap van de campagne. Via geensokken.nl kan een persoonlijk bericht aan vader gestuurd worden. Kinderen kunnen op die manier laten weten hoe belangrijk hun vader voor ze is. Met de campagne wil het Liliane Fonds aandacht vragen voor kinderen met een handicap in ontwikkelingslanden die het vaak zonder vader moeten stellen. Terwijl zij juist extra zorg nodig hebben. Het Liliane Fonds biedt kinderen met een handicap hulp op maat. Zodat ze, ook als ze hun vader moeten missen, volwaardig kunnen meedoen.

Blok aan het been
Vanwege bijgeloof, armoede of schaamte verlaten veel vaders het gezin. Vaak vinden ze hun kind met een handicap een blok aan het been, zowel sociaal als financieel. De revalidatie van hun kind kan immers extra kosten betekenen, terwijl het kind in veel gevallen niet bijdraagt aan het gezinsinkomen. In een land als Kameroen wordt geschat dat 80% van de vaders van een kind met een handicap het gezin heeft verlaten. Aandacht voor kinderen
Het Liliane Fonds wil aandacht aan dit probleem besteden. Als vaders hun gezin in de steek laten, zijn de consequenties groot. De inkomsten kelderen, de revalidatie van het kind komt in de knel en het sociale isolement groeit. Een van de beste remedies tegen het 'vluchten' van vaders blijkt voorlichting. Want als vaders informatie krijgen over handicaps én behandelkansen vergroot dat hun betrokkenheid. Het Liliane Fonds organiseert daarom voorlichtingsbijeenkomsten om moeders en vooral vaders te leren hoe ze beter met hun kinderen kunnen omgaan.

Geen sokken.nl
Bezoekers van de website geensokken.nl kunnen een persoonlijk bericht aanmaken, versturen en printen. Er kan ook een eenmalige donatie uit naam van de vader worden gedaan die door de Nationale Postcode Loterij wordt verdubbeld. De Nationale Postcode Loterij heeft als structurele partner van het Liliane Fonds een speciaal verdubbelingsfonds opgezet, waaruit ze opbrengsten van acties verdubbelen.

Links:
http://geensokken.nl/



Razende Robot Reporter