Politie Utrecht

Persberichten Eemland zuid, 09.30 uur

Utrecht, 10-06-2011

Onder invloed

HOOGLAND Een automobilist raakte aan het begin van de nacht van donderdag 9 op vrijdag 10 juni zijn rijbewijs kwijt omdat hij beduidend te veel had gedronken.

Rond 00.45 uur controleerden agenten een 40-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg. Uit de blaastest bleek dat man beduidend te veel had gedronken. De agenten hielden hem aan en brachten hem over naar het politiebureau. Bij de ademanalyse blies hij 920 ug/l, meer dan vier keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Vrouw gewond

AMERSFOORT Een vrouw raakte op donderdagochtend 9 juni gewond toen zij met haar snorscooter in botsing met een auto kwam.

Rond 11.50 uur reed een 20-jarige automobiliste uit Assendelft over de Amsterdamseweg in de richting van Soest. Ter hoogte van de Geldersestraat sloeg zij rechtsaf, maar zag daarbij een snorfietsster, een 48-jarige vrouw uit Amersfoort, over het hoofd, met een aanrijding tot gevolg. De Amersfoortse is met een vermoedelijk gebroken arm per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Lokfiets

AMERSFOORT Een fietsendief ging er op donderdagavond 9 juni met een lokfiets vandoor.

Rond 19.20 uur zagen agenten dat een man op de Stadsring langs een lokfiets liep en daar meer dan gemiddelde belangstelling voor had. De man liep vervolgens door, maar kwam na enkele minuten terug. Hij pakte de fiets en fietste ermee weg. Agenten gingen achter de verdachte, een 32-jarige man uit Amersfoort, aan en hij werd op de Utrechtseweg aangehouden. Hij is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.