Politie Utrecht

Persberichten Heuvelrug, 09.30 uur

Utrecht, 10-06-2011

Alcoholcontrole

VEENENDAAL/LEERSUM De politie heeft op donderdagavond 9 juni van 19.00 uur tot 23.00 uur een alcoholcontrole op de rotonde Cuneraweg/Rondweg Oost in Veenendaal en de rotonde Darthuizen in Leersum gehouden.

In totaal 1200 automobilisten moesten een blaastest afleggen. Daarbij bleek dat drie van hen vermoedelijk te veel hadden gedronken. Zij werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Bij de ademanalyse bliezen zij 80, 140 en 380 ug/l. De bestuurder die 80 ug/l blies, bleek dus niet te veel te hebben gedronken. Wel had hij een valse naam opgegeven. Daar kreeg hij een bekeuring voor en voor het feit dat hij in het geheel geen rijbewijs had.

Tegen de overtreders met 140 en 380 ug/l is proces-verbaal opgemaakt voor het rijden onder invloed van alcohol. Tevens schreven de agenten nog bekeuringen uit voor: negeren rood licht, geen verlichting, geen helm op en het niet hebben van een rijbewijs.

Wielrenner gewond

DOORN Een wielrenner raakte op donderdagavond 9 juni gewond toen hij met zij fiets ten val kwam.

Rond 19.45 uur reed een 54-jarige man uit Leusden in een groepje van wielrenners over de Sandenburgerlaan. Ter hoogte van de kruising met de Dwarsweg sloeg er vermoedelijk een stukje tak of een stokje tussen zijn voorwiel, waardoor hij ten val kwam. De Leusdenaar raakte gewond en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht.