Gemeente Medemblik


-

-

Blauwe zone

09-06-2011 |

Instellen blauwe zone winkelcentrum De Boogerd in Wognum.

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met het verzoek van de dorpsraad Wognum en de winkeliers van winkelcentrum De Boogerd om een blauwe zone in te stellen voor twintig parkeerplaatsen aan de Kerkstraat. De blauwe belijning en de benodigde borden worden in de week van 20 tot 25 juni aangebracht. Door de parkeerplaatsen langs de Kerkstraat op te nemen in een blauwe zone, wordt roulatie gestimuleerd en blijven deze plaatsen maximaal beschikbaar voor het kort parkeren. In overleg met de dorpraad Wognum en de ondernemers is gekozen voor de periode van maandag tot en met zaterdag van 08.00 tot 20.00 uur.

Onderzoek blauwe zone
Uit onderzoek onder de inwoners van Wognum door de dorpsraad Wognum bleek dat er behoefte is aan een blauwe zone nabij winkelcentrum De Boogerd. Ook de winkeliers van het winkelcentrum blijken hieraan behoefte te hebben. Een groot aantal parkeerplaatsen aan de Kerkstraat aan de kant van het winkelcentrum wordt namelijk gebruikt voor lang parkeren. Wanneer roulatie op deze plaatsen niet mogelijk is, wordt het winkelcentrum minder aantrekkelijk.

Kort parkeren
Auto's binnen de blauwe zone mogen maximaal één uur parkeren. Met een blauwe parkeerschijf kan het tijdstip van aankomst worden aangegeven zodat de parkeertijd kan worden gecontroleerd. Auto's die langere tijd willen parkeren moeten een andere plaats zoeken buiten de blauwe zone, bijvoorbeeld op het parkeerterrein naast de supermarkt. Bestuurders van gehandicaptenvoertuigen mogen in een blauwe zone ook slechts maximaal één uur parkeren en dienen hun voertuig hiervoor te voorzien van een parkeerschijf.

Bekeuring
Parkeren kost in de blauwe zone geen geld. Natuurlijk moet uw auto wel binnen een uur weer weg zijn anders riskeert u een bekeuring. Een bekeuring kost EUR 70,-. De politie en de gemeentelijke opsporingsambtenaren handhaven de blauwe zone. In de eerste veertien dagen na het instellen van de blauwe zone worden waarschuwingen gegeven, daarna wordt er bekeurd.

Informatie
Meer informatie kunt u contact opnemen met de heer John Neefjes, taakveld BOVV, telefoonnummer: (0229) 85 61 81.