ProRail

Persbericht

10-06-2011

Station Ruurlo eind 2011 klaar

De verbouwing van station Ruurlo heeft vertraging opgelopen. De oplevering van het busplein en een voetgangersbrug wordt nu eind 2011 verwacht, waar dat eerst deze zomer zou zijn. Nu wordt juist de zomer gebruikt voor de grote werkzaamheden en de metamorfose van station Ruurlo. Enkele voorbereidende werkzaamheden zijn al wel voltooid.

Om ruimte te maken voor het nieuwe busstation en de traverse zijn inmiddels voorbereidende werkzaamheden getroffen. De komende weken gaat de aannemer gefaseerd graaf- en bestratingwerkzaamheden uitvoeren. Vanaf juli wordt gewerkt aan een rijweg langs het nieuwe busstation. Daarnaast wordt komende zomer gestart met de aanleg van een nieuwe fietsenstalling en de parkeerplaatsen aan de zuidzijde van het station. In september wordt begonnen met de bouw van de voetgangerstraverse.

Traverse

De aannemer neemt maatregelen om de overlast van de werkzaamheden zoveel mogelijk te beperken. In de week van 14 november tot en met 18 november wordt de nieuwe traverse op zijn plaats gehangen. Tijdens dit weekend werkt de aannemer ook in de nachtelijke uren. Direct omwonenden van het station hebben van ProRail een brief ontvangen met gedetailleerde informatie over de werkzaamheden.

[s?pers.persberichten.actueel.regionaal.stationruurloeind2011klaar&cate gory=Regionaal]