Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 10.20 uur

Utrecht, 10-06-2011

Poging woninginbraak

DE MEERN De politie heeft donderdag 9 juni twee verdachten van een poging tot een woninginbraak aangehouden.

Omstreeks 10.00 uur hoorden bewoners van de Anna Jacominaplaat dat er meerdere keren werd aangebeld bij een woning. Ze keken wie er voor de deur stond en hoorden op dat moment ook breekgeluiden. De bewoners belden 1-1-2. De verdachten kregen vermoedelijk door dat ze betrapt waren en liepen weg richting de Milan Viscontilaan. Toen toegesnelde agenten hen wilden aanspreken, zetten ze het op een rennen. In een brandgang aan de Deneplaat werden ze in de kraag gevat. De verdachten, een 17-jarige jongen en 23-jarige man uit Utrecht, zijn ingesloten voor verhoor. De zaak is in onderzoek.

Agent gewond, verdachte ontkomt

UTRECHT De politie heeft donderdagavond 9 juni in de omgeving van de Grote Trekdreef naar een verdachte gezocht, die wist te ontkomen.

De 19-jarige man uit Utrecht werd omstreeks 19.50 uur op de Oranjerivierdreef gecontroleerd omdat hij door rood fietste. De agenten zagen vervolgens dat er met het framenummer van de gloednieuwe fiets waarop de man reed, gerommeld was. De man moest zich identificeren, maar werd op dat moment opstandig. Hij rukte zich los, waardoor een agent ongelukkig ten val kwam en zette het vervolgens op een rennen. Toegesnelde agenten hebben naar de verdachte gezocht in de omgeving van de Grote Trekdreef, maar hij bleef onvindbaar. De agent die ten val kwam, liep letsel aan zijn enkel op en heeft zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen moeten laten behandelen. De zaak is in onderzoek.

Woningoverval

UTRECHT De politie doet onderzoek naar een woningoverval die donderdagavond 9 juni plaatsvond op de Rooseveltlaan.

Omstreeks 23.00 uur werd bij een bejaarde bewoner van de Rooseveltlaan aangebeld. De bewoner deed open en zag drie mannen voor de deur staan. De mannen drongen binnen. Het is nog onbekend of zij buit hebben gemaakt. De politie werd door een buurtbewoner die de man hoorde roepen gewaarschuwd, maar de verdachten waren al weg toen de politie kwam. De politie heeft in de omgeving gezocht naar verdachte personen, maar deze niet aangetroffen. De zaak is in onderzoek. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie via 0900-8844 of anoniem via Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).

Aangehouden voor mishandeling

UTRECHT De politie heeft donderdag 9 juni op de Burgemeester Norbruislaan met geweld een verdachte van mishandeling aangehouden.

Omstreeks 23.00 uur kreeg de politie de melding dat een jonge vrouw hard door een man was geslagen. Agenten troffen de vrouw bij een bushalte aan de Burgemeester Norbruislaan aan en zagen dat zij huilde en een dik oog had. De vrouw bleek door haar vriend te zijn geslagen. Die kwam op dat moment aanlopen, dus de agenten wilden hem aanhouden. De 26-jarige man uit Utrecht dacht daar anders over en verzette zich hevig bij zijn aanhouding. De agenten moesten geweld gebruiken om de man onder controle te krijgen. Uiteindelijk kreeg hij zelfs pepperspray in zijn gezicht gespoten om hem te overmeesteren. Hij is aangehouden en ingesloten.

Mogelijk op inbrekerspad

UTRECHT In de Georg Jarnastraat is een man aangehouden omdat hij inbrekerswerktuig voorhanden had. Vrijdagmorgen 10 juni omstreeks 01.40 uur zag een surveillerende motoragent op de Operettelaan een auto met daarin twee mannen rijden. De mannen reden naar een parkeervak op de Georg Jarnastraat en één van hen legde iets op de grond. De agent nam poolshoogte en zag dat één van de mannen, een 22-jarige man uit Utrecht, handschoenen en een zaklamp onder een andere auto neerlegde. De man is aangehouden voor het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening. Het inbrekerswerktuig is in beslag genomen en de man kreeg een bekeuring. Daarna is hij vrij gelaten.