Gemeente Zeewolde


Nieuws

Gemeente Zeewolde en Bimo Bouw BV ondertekenen overeenkomst Woonmatch project

Wethouder Prins, burgemeester Gorter en Timo Deen van BIMO bouw

Bimo Bouw B.V. (een onderneming van Van Wijnen) gaat in het Bergkwartier in Zeewolde 35 woningen bouwen volgens het concept `Woonmatch®'.

Het is de eerste keer dat deze werkwijze in de provincie Flevoland wordt toegepast. Het is een antwoord van de bouwwereld op de huidige economische crisis, waar vooral de klanten van bouwbedrijven enthousiast van worden. De tijd van straten vol dezelfde typen nieuwbouwhuizen die als warme broodjes over de toonbank gaan, is voorbij. Het gaat er bij Woonmatch® om wat de koper wil.

Ondertekening overeenkomst

De overeenkomst voor de ontwikkeling en realisatie van het `Woonmatch®'-project in Zeewolde werd op 9 juni jongstleden ondertekend op de vastgoedbeurs PROVADA in de Amsterdamse RAI. Voor de gemeente Zeewolde waren daar burgemeester Gorter en wethouder mevrouw Prins aanwezig om de handtekening te zetten. Namens Van Wijnen Midden B.V. werd de handtekening gezet door Timo Deen, regiovoorzitter. Ook de projectarchitect 4D architecten en woningcorporatie Woonlinie - initiatiefnemer van het `Woonmatch®' concept - waren bij de ondertekening aanwezig.

Het Woonmatch® concept

De 35 tot 40 woningen in het Bergkwartier te Zeewolde (rij, hoek, tweekapper, vrijstaand) worden gerealiseerd volgens het nieuwe concept 'Woonmatch®'. Kandidaten en kopers worden vooraf gezocht. De koper bepaalt vervolgens zelf zijn of haar woningtype, mogelijke opties en kavelgrootte. Hierdoor ontstaat een gevarieerd straatbeeld. Door flexibiliteit in de prijs van de woning en kavel, kan de koper veel beter sturen op budget of het verkrijgen van de hypotheek. De hoeveelheid woningen is afhankelijk van de woningtypes die door de bewoners worden gekozen. Bimo Bouw gaat de wensen van de toekomstige bewoners omzetten in een concreet plan. Het voordeel van dit concept voor de opdrachtgever is bovendien dat eerder met de bouw gestart kan worden en niet gewacht hoeft te worden tot zeventig procent van de woningen verkocht is.