Politie Groningen

Vrijdag 10 juni 2011

Provincie Groningen, 10-06-2011

Hennepkwekerij ontmanteld

HOOGEZAND De politie heeft donderdagmorgen in een schuur aan de Kerkstraat in Hoogezand een hennepkwekerij ontmanteld. In de schuur vonden agenten ongeveer 1500 hennepplanten. De planten en de apparatuur zijn in beslag genomen. De elektriciteit bleek illegaal te zijn afgetapt. De politie doet onderzoek naar de eigenaar van de kwekerij.

Beschonken automobilist in de sloot

FINSTERWOLDE De politie heeft donderdagavond in Finsterwolde een 35-jarige automobilist uit die plaats aangehouden. De man was in de Kromme Elleboog met zijn auto in een sloot gereden, maar was niet gewond geraakt. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de Finsterwolder onder invloed van alcohol was. Een alcoholtest toonde aan dat de bestuurder 455 ugl (ruim 1 promille) alcohol in zijn bloed had. De man was ook niet in het bezit van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Tweetal aangehouden voor straatroof

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de omgeving van de Grachtstraat twee 21-jarige Groningers aangehouden. Het duo wordt ervan verdacht vlak daarvoor een 24-jarige plaatsgenoot te hebben beroofd in de Zonnelaan. Het slachtoffer werd door het tweetal aangesproken. Ze wilden geld van de 24-jarige. Toen hij dat niet gaf, pakte ze zijn rugtas en gingen er vandoor. Het slachtoffer waarschuwde daarna direct de politie. Niet lang na de melding van de straatroof kreeg de politie een melding dat er in de Grachtstraat een ruit was vernield. Het signalement kwam overeen met het signalement van de straatrovers. De twee werden gezien vlak bij het pand met de vernielde ruit en konden worden aangehouden. De twee 21-jarigen zijn in de cel gezet.

Kwartet aangehouden na vechtpartij

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Peperstraat in Groningen vier jongemannen aangehouden voor mishandeling. Het kwartet uit Groningen (17), Steenwijk (18) en Lelystad (22 en 23 jaar) had onenigheid gekregen met een zestal jongens uit Groningen. Een medewerker van het cameratoezicht zag dat er rake klappen vielen en dat de vier slachtoffers letsel hadden. Agenten konden de vier verdachten aanhouden. De slachtoffers, inwoners van de stad Groningen tussen de 18 en 20 jaar, doen aangifte. Twee van hen moesten naar het ziekenhuis om zich te laten behandelen. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Groninger in bezit van bolletjes harddrugs

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Struisvogelstraat in Groningen een 19-jarige inwoner van die plaats aangehouden voor drugsbezit. Agenten wilden de Stadjer controleren bij een verkeerscontrole en roken een hennepgeur in zijn auto. Tijdens de fouillering vonden agenten zeven bolletjes harddrugs bij de verdachte. De drugs zijn in beslag genomen. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

STADSKANAAL De politie heeft donderdagavond in de omgeving van Vlagtwedde en Stadskanaal een rijdende verkeerscontrole uitgevoerd. In totaal moesten 112 bestuurders meedoen aan een alcoholtest. Een 57-jarige inwoner van Stadskanaal had te veel alcohol gedronken. Op het politiebureau bleek dat hij 600 ugl (bijna 1,4 promille) alcohol in zijn bloed had. De Stadskanaalster moest direct zijn rijbewijs inleveren. Bij de controle werden naast de aanhouding ook 12 personen bekeurd voor het niet dragen van de veiligheidsgordel. Twee andere bonnen werden uitgeschreven voor te hoge snelheid en het niet zichtbaar zijn van het kenteken van de auto.

Schone slaper van telefoon bestolen

GRONINGEN Een 48-jarige inwoonster van Groningen keek donderdagnacht vreemd op toen een onbekende jongeman bij haar woning stond. De vrouw was op de bank in haar woning aan het Kluisgat in slaap gevallen toen ze wakker werd van geklop op de achterdeur. Een jongeman vroeg of hij even binnen mocht komen om een bekende te bellen. De vrouw stemde toe en gaf hem haar telefoon. Toen de onbekende man na het telefonische gesprek weg ging, ontdekte de Groningse dat ook haar telefoon was verdwenen. Ze doet aangifte bij de politie.

Scooterrijdster gewond na aanrijding met hond

NIEBERT Een 17-jarige inwoonster van Leek is donderdagavond gewond geraakt. Het meisje reed op haar scooter over de Molenweg in Niebert toen plotseling een hond vanaf een erf de straat op liep. De scooterrijdster kon de overstekende hond niet ontwijken en reed het dier aan. Hierdoor werd zij gelanceerd en kwam op het wegdek terecht. Een getuige waarschuwde de hulpdiensten. Politie en ambulancepersoneel kregen assistentie van het Mobiel Medisch Team (MMT). Het slachtoffer werd met hoofdletsel naar het ziekenhuis overgebracht. Zij droeg ten tijde van het ongeval een helm. De hond is er van schrik vandoor gegaan. Onbekend is of het dier gewond geraakt is.

Auto op de kop in sloot

HAREN Op de Dokter Ebelsweg in Haren kwam donderdagvond een 50-jarige inwoner uit Onnen met de schrik vrij. De bestuurder van de auto was na een mislukte stuurcorrectie met zijn auto via de berm op de kop in een droge sloot terecht gekomen. Politie en brandweer hebben de automobilist uit zijn benarde positie bevrijdt. Hij werd voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Het voertuig raakte beschadigd en werd door een bergingsbedrijf afgesleept.

Man aangehouden na uitdelen klap

GRONINGEN Een 22-jarige inwoner uit Kropswolde is donderdagnacht aangehouden in Hoogezand. Agenten kregen de melding dat een inzittende van een bestelbus even tevoren een klap had uitgedeeld op het Schuitendiep in Groningen. Terwijl de man als inzittende in een bestelauto op iemand zat te wachten trok een 21-jarige man uit Leeuwarden voor de grap de deur van de bestelauto open. Hier was de passagier niet van gediend en gaf de Fries een klap. Het slachtoffer is ter plaatse onderzocht door medewerkers van de ambulance. Hij mocht met een wekadvies naar huis. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Twee gewonden na eenzijdig ongeval

ZUIDBROEK Bij een eenzijdig ongeval op de A7 ter hoogte van Zuidbroek zijn vrijdagmorgen een 21-jarige man uit Sappemeer en diens 21-jarige vriendin gewond geraakt. Door nog onbekende oorzaak kwam de bestuurder met de wielen van zijn auto in de berm en botste tegen de vangrail. Beide slachtoffers zijn met nekletsel overgebracht naar het ziekenhuis. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Politie onderzoekt inbraak

GRONINGEN De politie doet onderzoek naar een inbraak die vrijdagnacht heeft plaatsgevonden in een horecagelegenheid aan het Damsterdiep. Agenten reageerden op een melding dat er werd ingebroken en dat de inbrekers nog in het pand aanwezig zouden zijn. Toen de politie ter plaatse kwam zagen zij een drietal mannen lopen met een grote flatscreen. Toen de mannen de politie zagen lieten zij de tv vallen en gingen er vandoor. De inbrekers stapten in een gereedstaande auto en wilden wegrijden. Zij hadden de portierdeuren op slot gedaan. De agenten probeerden te voorkomen dat de verdachten weg reden en verbraken een portierraam. Toen de bestuurder nog geen aanstalten maakte om te stoppen werd hij gepepperd. Ondanks dat zag hij kans de auto te starten en er vandoor te gaan in de richting van het Europaplein. Door meerdere politie-eenheden is er in de omgeving naar het voertuig gezocht maar niet meer aangetroffen. De bestuurder is door de politie herkend.