Gemeente Blaricum


* Reconstructie randweg Oost en 't Merk op schema


-

Reconstructie randweg Oost en 't Merk op schema

De 2^e fase van de reconstructie van Randweg Oost en 't Merk verloopt tot nu toe volgens planning. Dat betekent dat het weggedeelte vanaf het kruispunt Stichtseweg tot en met het kruispunt met de Viersloot (richting Blaricum/Huizen) waarschijnlijk al in de loop van week 25 weer vrijgegeven kan worden. De dan nog resterende werkzaamheden zijn vooral naast de weg/in de berm zodat het verkeer daar niet of nauwelijks hinder van heeft.

Overzicht werkzaamheden
Inmiddels is al een (groot) deel van de werkzaamheden gerealiseerd. Zo is onder andere de persleiding voor de Blaricummermeent aangelegd en is afgelopen week het kruispunt 't Merk - Viersloot opnieuw geasfalteerd. Ook het `nieuwe' fietspad langs de Stichtseweg is klaar en voorzien van LED-verlichting.

Voor de komende tijd staan nog de volgende zaken op de planning:
* optimaliseren werking verkeersregelinstallaties
* maximumsnelheid van 80 naar 60 km/uur.

Daarnaast worden in het najaar van 2011 langs de Stichtseweg nieuwe bomen gepland. Voor de aanleg van de extra rijstrook zijn 5 bomen gekapt. Hiervoor worden nieuwe teruggezet. Ook komt er een nieuwe boom in de middenberm van de Randweg. Hier is een boom gekapt om de tijdelijke doorsteek via de middenberm mogelijk te maken.

Actuele informatie
Op de websites van de gemeente Blaricum en de gemeente Huizen vindt u de meest actuele informatie over de wegwerkzaamheden (www.blaricum.nl en www.huizen.nl).

Heeft u toch nog vragen dan kunt u mailen naar
randweg.blaricum@belcombinatie.nl. Tijdens kantooruren kunt u ook bellen naar de afdeling Aanleg en Beheer van de BEL Combinatie, tel. (035) 7513393.

|