Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 11.00 uur

Utrecht, 10-06-2011

Verdachten aangehouden

NIEUWEGEIN Twee mannen en een vrouw zijn aangehouden op verdenking van diefstal met geweld.

Het drietal, een 21-jarige man uit Vianen, een 21-jarige vrouw uit Utrecht en een 18-jarige man uit Utrecht werden donderdag 9 juni omstreeks 13.50 uur betrapt in een groothandel aan Laagraven. Twee verdachten konden nog in de groothandel worden aangehouden.

De 18-jarige vluchtte de groothandel uit, waarbij hij werd achtervolgd door een beveiliger. Buiten wist de beveiliger de man vast te pakken. Die deelde echter een kopstoot uit, waardoor hij hem los moest laten. De man rende verder en verstopte zich in de bosjes. Met behulp van politiehonden en een heli werd het gebied afgezocht. Korte tijd later werd ook de brandweer ingezet, die met een boot vanaf het water de walkant afzocht.

Omstreeks 16.00 uur werd de 18-jarige aangetroffen, die zich al die tijd in het water had schuilgehouden. Ook hij werd aangehouden. Het drietal werd ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. De buitgemaakte sigaretten, die de 18-jarige op zijn vlucht had weggegooid, werden eveneens teruggevonden.

Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.

Mannen aangehouden met wurgstokken

NIEUWEGEIN Op donderdagavond 9 juni zijn twee mannen aangehouden voor wapenbezit. Ook bleek de bestuurder te veel te hebben gedronken.

Omstreeks 23.15 uur zagen agenten over de A.C.Verhoefweg een auto rijdenwaarvan de verlichting niet in orde was. Zijhielden de bestuurder met bijrijder voor een controle staande op de Richterslaan. De bestuurder, 41 jaar en afkomstig uit IJsselstein, moest blazen. Hij bliesop straat een A-indicatie. Daarnaast troffen agentenin de auto enkelewurgstokkenaan. Beide mannen verklaarden dat de wurgstokken niet van hen waren, maar van een man die een stukje was meegereden.

Het tweetal werd aangehouden wegens verboden wapenbezit en meegenomen naar het bureau.Uiteenademanalyseop hetpolitiebureaubleek de uitslag van 680ug/l. en werd van de IJsselsteiner zijn rijbewijs ingevorderd. De wurgstokken werden in bslag genomen. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie om parkeerplek

IJSSELSTEIN Op donderdagochtend 9 juni werd er een man aangehouden voor poging zware mishandeling/doodslag.

Omstreeks 07.15 uur vond op winkelcentrum De Clinckhoeff een ruzie plaats tussen twee winkeliers over een parkeerplek. Eén van de winkeliers, een 25-jarige man afkomstig uit Maarssen, hield een parkeerplek vrij, omdat hij daar een vrachtwagen wilde laten lossen en laden. Op dat moment wilde een andere winkelier, een 47 jarige man afkomstig uit Houten, met zijn bestelbusje deze parkeerplek oprijden. Hierbij werd de 25-jarige man tot tweemaal toe bijna aangereden. De politie werd ter plaatse gevraagd en die hield de 47-jarige bestuurder van het bestelbusje aan.

Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.