Politie Utrecht

Persberichten Rijn&Venen, 11.10 uur

Utrecht, 10-06-2011

Vrachtwagenchauffeur beroofd van geld

BREUKELEN In de nacht van donderdag 9 juni op vrijdag 10 juni werd een vrachtwagenchauffeur beroofd door een vermoedelijke nepagent. De politie is op zoek naar getuigen.

Omstreeks 00.15 uur lag een 41-jarige vrachtwagenchauffeur uit Roemenië in zijn cabine te slapen op een parkeerterrein langs de Rijksweg A2. Hij werd gewekt door een man met een badge in zijn linkerhand en een pistool in zijn rechterhand, die op het portier van zijn truck klopte. Hij riep dat hij van de politie was, waarop de Roemeen het portier opende. De man vroeg aan de vrachtwagenchauffeur of hij drugs, sigaretten of geld bij zich had. De nepagent pakte vervolgens de portefeuille van de man en ging er met honderden euros vandoor.

Signalement van de nepagent is:


- Man met lichte huidskleur


- 1.90 m.


- Sprak vloeiend Engels


- Zwarte commando/bomberjas


- Zwarte pet/muts

De politie is op zoek naar getuigen. Heeft u meer informatie, neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Jongen aangehouden

WOERDEN Een 15-jarige jongen uit Bodegraven is donderdagmiddag aangehouden op verdenking van mishandeling.

De Bodegraver sloeg donderdag 9 juni omstreeks 14.00 uur meerdere malen een 15-jarige jongen uit Woerden. De mishandeling vond plaats op een plein aan de Burgemeester van Kempensingel. De Woerdenaar liep pijnlijke plekken op aan zijn gezicht. De Bodegraver pleegde de mishandeling, omdat hij zich stoorde aan het gedrag van de Woerdenaar. Tegen de Bodegraver is proces-verbaal opgemaakt.

Betrapt op winkeldiefstal

MIJDRECHT Een 20-jarige man met een Poolse nationaliteit (woonplaats niet bekend) is donderdagmorgen betrapt op winkeldiefstal. Hij had op donderdag 9 juni omstreeks 10.50 uur goederen uit een winkel aan de Passage gestolen, maar werd betrapt door een getuige.

De man wist echter de winkel uit te vluchten. De gewaarschuwde politie hield de man op de Midrethstraat staande. Vlakbij de man werd in de bosjes een tas met gestolen boodschappen aangetroffen. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de man een transactie opgelegd van 170,- euro.

Bromfietser gewond

WOERDEN Een 65-jarige bromfietser uit Odijk raakte donderdagmiddag gewond. Hij werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

De bromfietser reed donderdag 9 juni omstreeks 16.00 uur over het fietspad langs de Leidestraatweg. Een 70-jarige automobilist uit Harmelen sloeg linksaf met de bedoeling een inrit in te rijden, maar zag de bromfietser over het hoofd, mogelijk omdat zijn uitzicht werd bemoeilijkt door een geparkeerde bestelbus. Er ontstond een aanrijding waarbij de bromfietser ten val kwam.

Poging inbraak winkel

VINKEVEEN Vier mannen probeerden vrijdagnacht in te breken in een winkel aan de Herenweg. Een getuige zag vrijdag 10 juni omstreeks 01.50 uur dat vier mannen trachtten de toegangsdeur van de winkel open te breken.

De vier staakten echter bij het zien van de getuige hun poging, stapten in de auto en reden via de prov.weg N201 weg in de richting van de A2. De getuige besloot de auto achterna te rijden, maar verloor de auto uit het oog.

Het zou gaan om een zwarte VW, type Golf. Uit onderzoek bleek dat er schade was toegebracht aan de toegangsdeur, maar dat die nog wel was afgesloten. De politie heeft de zaak in onderzoek en roept eventuele getuigen op zich te melden via het telefoonnummer 0900-8844.

Bromfietser gewond

VREELAND Een 16-jarige bromfietser uit Nederhorst den Berg raakte donderdagmiddag gewond. Hij werd met vermoedelijk een gebroken onderbeen vervoerd naar het ziekenhuis.

De bromfietser reed donderdag 9 juni omstreeks 14.25 uur over de Voorstraat en botste tegen een betonnen rand, verloor de macht over het stuur en kwam tegen de brug tot stilstand.