Veel geleerd van Pimp Your House

Persbericht van Vestia Zoetermeer

"Ik vond het een leuk project. We hebben er veel van geleerd. En de samenwerking met de werkvoorbereider, leermeester, stagebegeleider en met Vestia was goed." Dit vertelde de 18-jarige Charli Carlos Felipe enigszins onwennig tijdens het open huis op donderdag 10 juni 2011 in de Pimp Your House-woning van Vestia Zoetermeer aan de Van Ostadestraat 11 in Zoetermeer-Dorp. Samen met nog vijf andere leerlingen van het Haagse ROC Mondriaan Techniek werkte hij de afgelopen drie maanden in het kader van het Vestia-project Pimp Your House vol enthousiasme aan de renovatie van deze lege eengezinswoning. "We hebben gesloopt, plafonds vernieuwd, de schoorsteen weggehaald en alles gladgemaakt", somde Charli op. Tijdens het open huis konden omwonenden, betrokkenen én de nieuwe huurder het eindresultaat bekijken.

Samenwerking Vestia en ROC Mondriaan
Pimp Your House is onderdeel van het samenwerkingsverband tussen Vestia Zoetermeer en ROC Mondriaan. Doel van de samenwerking en van dit project is om jongeren de mogelijkheid te geven om praktijkervaring op te doen en daarmee de kans op een diploma te vergroten. De jongeren werken onder leiding van een leermeester.

Uiteenlopende werkzaamheden
In totaal deden zes jongeren praktijkervaring op in de Pimp Your House-woning van Vestia Zoetermeer. De werkzaamheden waren uiteenlopend. Als eerste maakten ze een renovatieontwerp dat ze aan Vestia presenteerden. Na goedkeuring hebben ze het ontwerp onder leiding van een full time leermeester grotendeels zelf uitgevoerd. De leerlingen hebben de wandcontactdozen en het schakelmateriaal vernieuwd en het hang- en sluitwerk vervangen. Ze hebben de zachtboard plafonds vervangen door gipsplaten. De nieuwe plafonds hebben ze gesausd. Verder hebben ze een deur in de keuken dichtgemetseld en de schoorsteen verwijderd en glad gestuukt. Ook de rest van het stuukwerk is grotendeels door de leerlingen uitgevoerd. In de keuken en de gang hebben ze de vloeren geëgaliseerd en als laatste hebben ze een nieuw keukenblok geplaatst.

Tijdens het open huis leidden de drie aanwezige leerlingen de bezoekers trots rond. Ze lieten zien dat de gerenoveerde woning aan alle moderne eisen voldoet en klaar is voor de verhuur. In september gaat een nieuw Pimp Your House project van start bij Vestia Den Haag Scheveningen.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.

*




Razende Robot Reporter