FloraHolland


Bloemisten uit Slovenië zetten Cultra in de bloemen

AALSMEER (10 juni 2011) - Dinsdag 7 juni zetten 25 bloemisten uit Slovenië het bloemistenplein in het cash&carry centrum Cultra in Aalsmeer in de bloemen. De bloemisten zijn in Nederland voor de vierdaagse "FlowerTour Holland" georganiseerd door het opleidingsinstituut Floweracademy.nl. Het maken van een bloemwerk vormde onderdeel van de cursus en is deze week te zien bij Cultra.

Groot bloemwerk
Onderdeel van de cursus vormde het maken van "Groot Bloemwerk". Mede door de enthousiaste medewerking van kwekers, veredelaars en sponsoren is dit ruimschoots gelukt. De Sloveense bloemisten konden zich uitleven met de mooiste Nederlandse sierteeltproducten. Deze zijn in verschillende grote arrangementen verwerkt. De Nederlandse klanten van Cultra konden deze dag kennismaken met het aanbod van sierteeltproducten bij Cultra maar ook met de werkwijze van internationale collega's.

Het verhaal achter het product
De bloemisten toonden belangstelling in het toevoegen van "het verhaal van de kweker" bij de aangeboden producten in de bloemenwinkel. Het kennen van het verhaal of de achtergrond van een kweker of product lijkt een positief effect te hebben op het koopgedrag. Bij de bezoekers zelf was dit al zichtbaar. Bloemen en planten waarvan men de verhalen tijdens de dag had leren kennen, werden direct ingekocht.

Interesse in educatie
De grote belangstelling van bloemisten voor kennis en vaardigheden krijgt een vervolg in een "lange termijn educatie programma". Hierin worden zowel theorie- als praktijklessen gegeven in meerdaagse cursussen. De volgende cursussen staan al gepland. In juli komt een groep bloemisten uit de Oekraïne een soortgelijk programma in Nederland volgen. Voor september staat er in Slovenië een tweedaagse cursus Rouwbloemwerk gepland.

Over Cultra
Cultra is de grootste Cash & Carry in Europa op het gebied van bloemen, planten en accessoires, gevestigd op het terrein van FloraHolland Aalsmeer. Op een oppervlakte van circa 45.000 vierkante meter bieden zeven samenwerkende Cultra-partners een enorm assortiment bloemen, planten, boomkwekerijproducten, hardware en accessoires.