Jumbo supermarkten

Super de Boer stemmen digitaal voor één OR

Medewerkers Jumbo en Super de Boer stemmen digitaal voor één OR

Digitale aanpak en goed doel als stimulans voor grote deelname aan OR verkiezing

De medewerkers stemmen tot en met 16 juni voor een nieuwe ondernemingsraad die de huidige ondernemingsraden van Jumbo en Super de Boer vervangt. Het familiebedrijf stimuleert op unieke wijze de medewerkers van Jumbo en Super de Boer om mee te doen aan deze digitale OR verkiezing. Voor iedere stem die wordt uitgebracht, doneert Jumbo een euro aan Stichting Pink Ribbon, om hiermee de strijd tegen borstkanker te steunen.

Met de digitale verkiezingsaanpak en het goede doel hoopt de snel groeiende supermarktketen de verkiezing van een zo goed mogelijke vertegenwoordiging van medewerkers te stimuleren. Door de overname van Super de Boer wordt Jumbo het komende jaar twee keer zo groot. Het aantal winkels zal stijgen tot circa 300 winkels en het aantal medewerkers tot 30.000. Hiermee wordt Jumbo in korte tijd één van de grootste supermarktketens van Nederland.

Algemeen directeur Frits van Eerd: `'Juist omdat zo'n integratie heel ingrijpend is, vinden we het zowel voor de medewerkers van Super de Boer als voor de mensen die bij Jumbo werken heel belangrijk dat we een sterke OR hebben. Het belang van de OR is om zich in te zetten voor alle medewerkers. Om dit door te vertalen en de verkiezing een oppepper te geven hebben we besloten een koppeling te maken met het goede doel, Pink Ribbon.''
Stichting Pink Ribbon is een stichting die aandacht vraagt voor borstkanker met als doel het aantal mensen dat borstkanker krijgt te verminderen, vroege diagnose te bevorderen en de zorg voor patiënten en hun naasten te verbeteren. In totaal zijn er circa 19.000 medewerkers stemgerechtigd.

Jumbo Supermarkten
Jumbo Supermarkten is de afgelopen jaren zeer snel uitgebreid. Het familiebedrijf is uitgegroeid tot één van de meest gewaardeerde supermarktketens van Nederland. In 2010 is Jumbo uitgeroepen tot `Beste winkelketen' in de categorie supermarkten en onlangs won Jumbo in dezelfde categorie de `Customer Centric DNA Awards 2011', een publieksprijs voor de meest klantgerichte ondernemingen van Nederland. Door de overname van Super de Boer zet Jumbo Supermarkten de groei van de afgelopen jaren in versneld tempo door.
in- uitklappen