Politie Drenthe

Vrijdag 10 juni 2011

Provincie Drenthe, 10-06-2011

Gewonden in het verkeer

MEPPEL Op de Eekhorstweg in Meppel ging donderdagmiddag een 54-jarige scooterrijder onderuit. De man schrok van een auto en verloor de macht over het stuur. Met naar het zich liet aanzien lichte verwondingen, is de man per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel.

GASSELTE Op de Gieterweg in Gasselte vloog donderdagmiddag een 67-jarige man uit Gieten met zijn auto over de kop. Uit de aangetroffen sporen werd duidelijk dat de man met het rechtervoorwiel van zijn auto in de berm is gekomen. De auto schampte een boom, reed een lantaarnpaal volledig uit de grond en sloeg twee keer over de kop. De bestuurder is met in ieder geval hoofd- en armletsel, per ambulance overgebracht naar het Martine ziekenhuis in Groningen. De brandweer en een mobiel medisch team verleenden assistentie.

MEPPEL Door kordaat optreden van twee militairen en een Duitse vrachtwagenchauffeur konden donderdagmorgen op de A28 bij Meppel drie inzittenden van een personenauto nog net op tijd uit een bijna geheel onder water liggende auto worden gered. De auto werd bestuurd door een 46 jarige man uit Den Haag. Bij hem in zaten twee vrouwen van 32 en 50 jaar, ook uit Den Haag. Volgens de bestuurder wilde hij met een snelheid van ongeveer 160 km per uur een vrachtwagen inhalen. Hij moest echter sterk afremmen en verloor daarbij de macht over het stuur. Via de middenberm slingerde de auto naar de rechterberm en belandde op de kop in een diepe sloot vol water. De militairen en de vrachtwagenchauffeur zagen alles gebeuren en stopten direct om hulp te bieden. Door een ruit in te slaan konden de bestuurder en de jongste vrouw vrij snel uit de auto worden getrokken. De andere vrouw zat nog vast in de autogordel en slechts met veel moeite konden de mannen ook deze vrouw uit de auto halen. Dit was volgens ambulancemedewerkers maar net op tijd. De vrouw is voor onderzoek per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Meppel

Politie treft drugs aan na inbraakmelding

EMMEN Afgelopen weekeinde kreeg de politie een melding, dat er zou zijn ingebroken in een woning aan De Lemzijde in Emmen. De melding bleek te kloppen. In de woning waren geen personen meer aanwezig. Wel vonden agenten ongeveer 350 gram cocaïne. De drugs zijn in beslag genomen. De bewoonster, een 22-jarige vrouw, is later als verdachte verhoord. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt voor het in bezit hebben van drugs.

Hennepplantage in schuurtje

ASSEN In een schuurtje naast een woonwagen aan de Bremstraat in Assen trof de politie donderdagavond een kleine hennepkwekerij aan. In de kwekerij stonden 48 planten. De elektriciteit werd illegaal afgetapt. In de schuur bevond zich ook de bewoonster van de woonwagen en tevens eigenaresse van de planten. Deze 46-jarige vrouw was net bezig met het toppen van de planten. De planten en apparatuur zijn in beslag genomen. De stroomvoorziening werd afgesloten en ook de meter werd in beslag genomen. De vrouw legde ter plaats een verklaring af. De politie maakt proces-verbaal op.

Autospiegels vernield

EMMEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie op de Nijkampenweg in Emmen twee jongens van 15 en 18 jaar uit die plaats aan. Een getuige had gezien dat de jongens een autospiegel vernielden en was hen nagereden. Ze sprak de jongens aan en waarschuwde een passerende politiepatrouille. Op het politiebureau bekenden de jongens op de Haagjesweg van meerdere autos de spiegels te hebben verbogen. Na verhoor zijn ze in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Contact gezocht

MEPPEL De politie in Meppel wil graag in contact komen met een nog onbekende jongen die afgelopen dinsdag in het Wilhelminapark in Meppel in botsing is gekomen met een vrouw. De 31-jarige vrouw uit Meppel liep met haar kind mee in de wandelvierdaagse. Ter hoogte van het theehuis werd ze van achteren aangereden door een jongen op een fiets. Ze kwam daarbij ten val. De jongen stopte keurig netjes en verontschuldigde zich. Omdat het allemaal mee leek te vallen ging de vrouw naar een EHBO post en fietste de jongen verder. De verwonding aan het been van de vrouw bleek echter ernstiger dan het zich in eerste instantie liet aanzien en ze belandde zelfs in het ziekenhuis. De vrouw wil nu graag in contact komen met deze jongen. Het gaat om een blonde jongen van naar schatting 13 tot 16 jaar. Hij droeg een geel T-shirt en rood/oranje vest. Hij reed op een oude groene fiets. Volgens een jongen die met hem meefietste waren ze op weg naar voetbaltraining. De jongen kan via de politie in Meppel in contact komen met de vrouw. De politie is telefonisch bereikbaar via 0900-8844

Vrouw van tas beroofd

ASSEN Een 53-jarige vrouw uit Assen is donderdagmiddag tegen 14.45 uur bestolen van haar tas. De vrouw zat op een bankje aan het Peeloerespad in Assen toen een nog onbekende jongen de tas van de vrouw uit haar fietsmandje pakte en er mee vandoor ging. Een getuige zette nog de achtervolging in op de dief maar raakte hem helaas kwijt. Bij de dief gaat het om een jongen met een getinte huidskleur. Hij droeg een lange zwarte glimmende jas en een witte pet.

Alcohol in het verkeer

ASSEN Op de Stationsstraat in Assen hield de politie donderdagmorgen een 30-jarige man uit Hooghalen aan. De man had gedronken en bestuurde een auto. Getuigen hadden de man, die duidelijk merkbaar onder invloed verkeerde, weg zien rijden bij een benzinestation. Een getuige reed achter hem aan en toen hij een parkeerplaats aan de Stationsstraat op reed werd verhinderd dat hij verder kon rijden. De inmiddels gewaarschuwde politie nam de man over. Hij weigerde een blaastest af te leggen. Op het politiebureau weigerde hij mee te werken aan een ademanalyse. Wel vond hij het nodig om een agent met de dood te bedreigen. Deze deed aangifte. Het rijbewijs van de man werd ingevorderd. Na het afleggen van ene verklaring is hij met een rijverbod van 24 uur in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op voor het rijden onder invloed en het bedreigen van een politieman.

HOOGEVEEN Op de Galileilaan in Hoogeveen hield de politie donderdagavond een 66-jarige automobilist uit die plaats aan. De man had gedronken (530 ugl). Met een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal voor het rijden onder invloed is de man weer in vrijheid gesteld.

Gewijzigde openingstijden bureaus Zuidwolde en Diever

ZUIDWOLDE/DIEVER - Met ingang van dinsdag 14 juni zijn er voor de politiebureaus in- of naast de gemeentehuizen in Zuidwolde en Diever, andere openingstijden van kracht. Het bureau in Zuidwolde is vanaf 14 juni geopend van 09.00 tot 12.00 uur, het bureau in Diever van 14.00 tot 16.00 uur. Met deze wijziging sluiten de openingstijden van de politie nog meer aan bij die van de gemeente.