Warchild


Goede Doelen Ambassadeurs op wereldreis

10 juni 2011 -
Afgelopen week begonnen `De Wereldgasten' hun wereldreis als Internationaal Goede Doelen Ambassadeurs. Een half jaar lang reizen Rikus en Sijmen de wereld over om goededoelenprojecten te bezoeken die steun ontvangen van de Nationale Postcode Loterij.

De Postcode Loterij maakt de reis van de twee Goededoelen Ambassadeurs mogelijk omdat zij wil laten zien wat er gebeurt met het geld dat de ruim 2,5 miljoen deelnemers bij elkaar brengen.

Reisverslag
Het tweetal start op Bonaire waar ze projecten bezoeken van het Wereld Natuur Fonds, DCNA en Stichting DOEN. De reis eindigt met gerichte microkrediet projecten van Het Nederlandse Rode Kruis in Djakarta en tussen de orang-oetangs in Borneo. Rikus en Sijmen assisteren waar mogelijk bij de projecten en doen ter plekke verslag doen van hun ervaringen via www.internationaalambassadeur.nl, Facebook en Twitter.

War Child & Nationale Postcode Loterij
War Child is één van de 81 goede doelen die steun krijgt van de Nationale Postcode Loterij, de grootste goede doelenloterij van Nederland. Dankzij de grote financiële bijdrage die War Child ontvangt kunnen we blijven streven naar een vreedzame toekomst voor kinderen in oorlogsgebieden.

Wereldgasten bij War Child
Toen de strijd om het ambassadeurschap nog in volle gang was onderwierp War Child directeur Mark Vogt de twee aan een 'strenge' ambassadeurstest: bekijk de video!