Politie Twente

Meisje overleden na aanrijding Haaksbergen
Het 14-jarige meisje uit Eibergen dat donderdag 9 juni gewond raakte bij een aanrijding aan de Lansinkstraat is vannacht aan haar verwondingen overleden. Slachtofferhulp is aangeboden aan de betrokkenen. (2011054522)

Persbericht van donderdag 9 juni Meisje ernstig gewond bij aanrijding Haaksbergen
Donderdag 9 juni is een 14-jarig meisje uit Eibergen ernstig gewond geraakt, toen zij omstreeks 13.50 uur met haar fiets in botsing kwam met een auto.

Het meisje fietste in een groep fietsers. Volgens getuigen gedroeg de groep zich netjes. Toen zij moest uitwijken voor een geparkeerd staande auto, kwam het meisje in botsing met een tegemoetkomende auto. Deze werd bestuurd door een 52-jarige vrouw uit Enschede. Volgens getuigen zou de vrouw heel rustig hebben gereden. Het meisje kwam bij de aanrijding met haar hoofd op de voorruit van de auto terecht. Een traumahelikopter kwam ter plaatse, maar uiteindelijk is besloten haar met spoed per ambulance naar een ziekenhuis te brengen. Bij het vervoer hebben motoragenten de ambulance begeleid. De weg is enige tijd afgesloten geweest. De Verkeersongevallenanalyse onderzoekt de toedracht van het ongeval.

Inbraak in kapperszaak, politie zoekt getuigen Enschede
Bij een kapperszaak aan de Korte Hengelosestraat is in de nacht van woensdag 8 op donderdag 9 juni ingebroken.

De 25-jarige eigenaresse ontdekte de inbraak donderdag omstreeks 09.00 uur en belde de politie. Ter plaatse bleek bij twee andere winkels in de Korte Hengelosestraat getracht was in te breken. Het is nog niet bekend wat bij de kapperszaak is weggenomen. Omwonenden hoorden rond 04.00 uur glasgerinkel, maar hebben geen duidelijk signalement van de inbreker(s) kunnen geven.

Politie Twente wil graag in contact komen met mensen die iets hebben gezien van de (pogingen tot) inbraak of die rond 04.00 uur iemand hebben gezien die zich verdacht ophield in de Korte Hengelosestraat. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Enschede Centrum 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011054346)

Spoorboom in Borne vernield
Borne
Een spoorboom bij de spoorwegovergang aan de Oonksweg is donderdag 9 juni omstreeks 09.00 uur vernield.

De politie vermoedt dat er een auto tegenaan is gereden, maar er hebben zich geen getuigen gemeld. Wellicht zijn er mensen die de vernieling van de spoorboom hebben gezien of die rond het tijdstip een beschadigde auto in de buurt van de spoorwegovergang hebben zien rijden. Zij worden verzocht zich te melden. Dit kan via het algemene nummer van de politie Twente, team Borne 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000. (2011054379)

Bromfietsster gewond bij aanrijding Losser
Een 39-jarige bromfietsster uit Overdinkel is donderdag 9 juni gewond geraakt bij een aanrijding met een auto.

De vrouw reed op het fietspad langs de Oldenzaalsestraat in de richting van Oldenzaal. Ter hoogte van de Duivelsdijk kwam een 76-jarige automobilist uit Oldenzaal, die vanuit Oldenzaal rechtsaf sloeg de Duivelsdijk in. De 76-jarige zag de bromfietsster over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg. De 39-jarige vrouw is met onbekend letsel door een ambulance naar een ziekenhuis gebracht. (2011054549)

Rijbewijzen ingevorderd
Almelo
Politie Twente heeft in de vroege ochtend van vrijdag 10 juni van twee automobilisten het rijbewijs ingevorderd, omdat zij met te veel alcohol op een auto bestuurden.

Tijdens een alcoholcontrole aan de Laan de Iserlohn werd omstreeks 03.10 uur een 27-jarige man uit Apeldoorn staande gehouden. De blaastest wees uit dat de man alcohol had gedronken. Hij werd meegenomen naar het bureau waar de ademanalyse 1,33 promille aangaf. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal is opgemaakt. (2011054644)

Ook van een 25-jarige man uit Almelo is vrijdag 10 juni het rijbewijs ingevorderd omdat hij met te veel alcohol op een auto bestuurde. Agenten van Politie Twente gingen naar aanleiding van een melding naar de Gerard Doustraat. Ter plaatse zagen zij de man in een stilstaande auto zitten in de nabijgelegen Meindert Hobbemastraat. Omdat zij het vermoeden hadden dat de man dronken was, is hem verzocht niet te gaan rijden, waarop de man uit de auto stapte en wegliep. Een paar minuten later zagen de agenten hem toch in de auto rijden, over de Rembrandtlaan. De man werd meegenomen naar het bureau, waar de ademanalyse 1,71 promille aangaf. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. Proces-verbaal is opgemaakt. (2011054635)

Twee paarden en een pony in beslag genomen Vriezenveen
De politie heeft donderdag 9 juni twee paarden en een pony in beslag genomen.

Een paard en pony stonden in een weiland aan de Veeneindeweg in Vriezenveen. Een tweede stond bij het bedrijf van de eigenaar. Daar stonden ook nog 25 zieke schapen. In het weiland hadden de dieren geen water. Alle dieren werd de nodige verzorging onthouden. Een 48-jarige eigenaar van de dieren is aangehouden en voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (2011054429)

Winkeldief aangehouden
Almelo
Een 26-jarige man werd donderdag 9 juni aangehouden, omdat hij goederen had gestolen.

De man werd betrapt tijdens diefstal van parfum uit een winkel aan De Galerij in Almelo. Hij kon door agenten worden aangehouden. In eerste instantie gaf de man een valse naam op. Bij navraag bleek de man illegaal in Nederland te zijn. De verdachte is overgedragen aan de Vreemdelingenpolitie en in afwachting van het verdere onderzoek door hen in vreemdelingenbewaring gesteld. (2011054583)

In verband met Pinksteren verstuurt Politie Twente zondag 12 juni geen persberichten. Zaterdag 11 juni en maandag 13 juni, Tweede Pinksterdag, worden wel persberichten verzonden.

Vrijdag 10 juni 2011