UMC St Radboud


82 keer Alpe d'HuZes voor UMC St Radboudmedewerkers 10-06-2011
82 keer Alpe d'HuZes voor UMC St Radboudmedewerkers

Gisteren fietsten vijftien fanatieke medewerkers van UMC St Radboud in totaal 82 keer de magische wielerberg op tijdens de zesde Alpe d'HuZes. De Radboud-fietsers haalden hiermee 50.000 euro voor het KWF. Met hun deelname wilden ze hun verbondenheid tonen met het KWF in de strijd tegen kanker. De vijftien sportievelingen kijken met een voldaan en trots gevoel terug: `Het was een prachtige belevenis, vol emotie en saamhorigheid.'

Het befaamde KWF-wielerevenement Alpe d'Huzes heeft als doel zoveel mogelijk geld in te zamelen voor onderzoek naar bestrijding en preventie van kanker. De stichting Alpe d'HuZes wil door onderzoek kanker binnen 10 jaar tot een chronische ziekte te maken. Vorig jaar haalden de deelnemers in totaal 12,5 miljoen euro op. Dit jaar overtroffen ze het bedrag ruimschoots met een recordopbrengst van ruim 20 miljoen euro.

Het KWF ondersteunt met de opbrengsten onder meer onderzoeksprojecten in het UMC St Radboud, waaronder `Zelfstandige pijnbestrijding', `Kanker en Voeding', `Sneldiagnostiek kanker'.