Gemeente Heeze-Leende


Interim gemeentesecretaris Ron Jeltema benoemd

Naar aanleiding van het vertrek van gemeentesecretaris Harrie Oosterlee per 1 juni heeft het college aangegeven voor een interim-gemeentesecretaris te kiezen.

Proces
Het college heeft de opdracht en het profiel van de interim-gemeentesecretaris bepaald. Door het college is bewust een keuze gemaakt om verder te gaan op het al ingeslagen pad. De opdracht bestaat uit enerzijds optimaliseren van de huidige organisatiestructuur en anderzijds het implementeren van de bezuinigingen en de intergemeentelijke samenwerking.

Vervolgens zijn door verschillende bureaus en vanuit het eigen netwerk kandidaten aangedragen. Uit deze kandidaten is op basis van het profiel een selectie gemaakt en zijn 4 kandidaten uitgenodigd voor een gesprek met selectie- (burgemeester, portefeuillehouder P&O en P&O) en adviescommissie (2 OR-leden, 2 MT-leden). Hieruit zijn 2 kandidaten geselecteerd voor de tweede gespreksronde.

De tweede gespreksronde bestond uit een gesprek met het college als geheel (met de griffier), het MT als geheel (met P&O) en de ondernemingsraad als geheel. Van hieruit is kandidaat Ron Jeltema als meest geschikte geselecteerd, beide kandidaten waren benoembaar. Ook de ondernemingsraad heeft positief geadviseerd ten opzichte van inzet van de heer Jeltema.

Ervaring
Ron Jeltema (1954) heeft ruim 20 jaar gewerkt als gemeentesecretaris of directeur in gemeenten van verschillende soort en omvang (10.000 - 110.000 inwoners) en beschikt over veel ervaring op het gebied van organisatie- en cultuurverandering.

Hij is sinds 2008 actief als zelfstandig ondernemer en heeft de afgelopen jaren diverse interim opdrachten vervuld. Hierbij vervulde hij de functie van gemeentesecretaris of directeur en adviseerde tevens over de structuur en ontwikkeling van de organisatie, de samenwerking van bestuur en management en de versterking van de integrale advisering en samenwerking.
Naast zijn interim activiteiten is hij ook actief als adviseur, trainer en coach.
Op dit moment is Ron Jeltema aan het werk als adjunct gemeentesecretaris bij de gemeente Anna Paulowna, waar hij zich bezighoudt met het fusieproces van de nieuwe gemeente Hollands Kroon.

Start
Ron Jeltema start op 16 juni met zijn werkzaamheden als gemeentesecretaris a.i. en zal de eerste weken twee en vanaf augustus drie dagen per week voor de gemeente Heeze-Leende werkzaam zijn. Begin 2012 wordt een inventarisatie gemaakt om te bepalen wanneer de inzet van de heer Jeltema zal eindigen.