FNV Bondgenoten

Bondgenoten wijst principeakkoord af


* 10-06-2011

"Voor alle duidelijkheid: er is een principeakkoord getekend. Dus niet een akkoord." Voorzitter Henk van der Kolk van FNV Bondgenoten benadrukt dat er geen misverstand moet ontstaan dat Nederland met het `akkoord' tussen Agnes Jongerius, Bernard Wientjes en Henk Kamp voor een voldongen feit is gesteld.
Het `akkoord', zoals dat in de media steevast wordt genoemd, zal eerst aan de FNV- leden worden voorgelegd. Steunt de FNV-achterban het standpunt van Bondgenoten, dan volgt uit het principeakkoord dus geen akkoord.

Ontevreden

Van der Kolk: "Op 24 juni zal het principeakkoord bovendien in de bondsraad van FNV Bondgenoten worden besproken. Wij zijn en blijven op drie punten ontevreden over de inhoud van dit principeakkoord. Kort gezegd: de risico's zijn voor de werknemers, de werkgevers onttrekken zich in moeilijke tijden aan hun verantwoordelijkheid en de aanpassingen aan de AOW zijn een sigaar uit eigen doos. Wij blijven streven naar een goede balans tussen zekerheid en koopkracht van pensioen. Dat kan. Dat is in het belang van alle werknemers en pensioengerechtigden in Nederland en daar hebben we alle steun voor nodig, van iedereen."