Politiebond ACP

ACP legt pensioenakkoord "negatief" voor aan leden

De sociale partners hebben het pensioenakkoord getekend. De afspraken zoals die nu door werkgevers en werknemers in de Stichting van de Arbeid zijn opgesteld, lijkt nog altijd niet in lijn met de voorwaarden van de ACP. Zij zal het akkoord dan ook met een negatief advies aan haar leden voorleggen.

Zolang het risico van een pensioen eenzijdig wordt afgewenteld op werknemers en het akkoord geen ruimte biedt voor een oplossing voor mensen met een zwaar beroep, zal de ACP het met een negatief advies aan haar leden voorleggen. ACP-voorzitter Gerrit van de Kamp: "We moeten de definitieve teksten nog krijgen, maar de laatste concepten die we hebben gezien zijn teleurstellend. Als ACP zullen we ons blijven inzetten voor een regeling die het voor mensen met een zwaar beroep mogelijk maakt om eerder te stoppen met werken. Dit is immers een zwaarwegend belang van politiemensen."

Eerder opende de ACP de websites www.ikbenvoorditpensioenakkoord.nl en www.ikbentegenditpensioenakkoord.nl waarop iedereen mee kan debatteren over de toekomst van onze pensioenen. Op de websites zijn ook de belangrijke basisprincipes van de ACP met betrekking tot een nieuw pensioenstelsel na te lezen.

---

10/06/11 12:47

---