Gemeente Westvoorne


Informatieavond strandhuisjes

Op donderdag 9 juni heeft de gemeente Westvoorne een informatieavond gehouden over de geplande strandhuisjes op het strand van Rockanje. Drie projectontwikkelaars presenteerden hun plannen. Het college neemt in de komende weken een besluit welke ontwikkelaar zijn plan mag gaan uitvoeren. Hierover wordt ook de gemeenteraad geïnformeerd.

Korte inleiding
De Toekomstvisie Westvoorne is in 2009 vastgesteld door de gemeenteraad. In de Toekomstvisie staat dat de gemeente de kwaliteit van de verblijfsrecreatie samen met ondernemers in de toeristische sector verbetert.

De recreatienota Westvoorne Natuurlijk Actief is een verdere uitwerking van de Toekomstvisie. Deze nota is tot stand gekomen met medewerking van een brede klankbordgroep, waarin maatschappelijke organisaties betrokken zijn geweest. In deze nota is één van de doelen om meer verblijfstoeristen (of een langer verblijf) te trekken. Zij zorgen, door hun bestedingen, voor een positieve impuls voor de lokale economie. Het particulier initiatief bepaalt het aanbod van verblijfsrecreatieve accommodaties, de gemeente stelt hiervoor de voorwaarden op. De nota is voor een aantal ondernemers de aanleiding geweest om bij de gemeente een plan voor strandhuisjes in te dienen.

Wanneer duidelijk is welke projectontwikkelaar zijn plan mag uitvoeren, wordt dit via de website van de gemeente gecommuniceerd: www.westvoorne.nl. Op de site wordt ook informatie gegeven over het verdere verloop van het project.
Â