Dienstenbond CNV

Nieuws

10 juni 2011

Akkoord cao Praxis

Na drie keer onderhandelen zijn er nieuwe cao's Praxis (Praxis Groep en Praxis HP) afgesproken. In constructieve gesprekken is gesproken over de wederzijdse voorstellen. Dat heeft geleid tot het bijgaande onderhandelingsresultaat dat positief aan de leden wordt voorgelegd.

CNV Dienstenbond had van de leden de opdracht afspraken te maken over loon, de grote gevraagde inzetbaarheid (flexibiliteit) en investeringen in personeel. Dat is gelukt. De belangrijkste afspraken zijn:


1) Er komt een cao met een loonsverhoging van 1,75 % per 1 juli aanstaande. De cao loopt van 1 februari 2011 tot en met 29 februari 2012.


2) De jeugdlonen van 17 tot en met 22 jaar worden met 1 % verhoogd. Baanbrekend is de afspraak dat de jeugdschalen van 15- en 16-jarigen afgeschaft worden. Jongeren in deze leeftijdsgroep worden meteen ingeschaald in leeftijdschaal 17.


3) Flex is een belangrijk issue in de onderhandelingen. Met name de grote mate van inzetbaarheid. CNV Dienstenbond is tot de afspraak gekomen om ook een bandbreedte met betrekking tot het aantal minuren vast te leggen; het aantal minuren kan op kwartaalbasis nooit meer bedragen dan 25% van het aantal contracturen. Overschrijding die niet verwijtbaar is wordt kwijtgescholden.

Voorts zijn er afspraken over leeftijdsfasebewustpersoneelsbeleid en de inzet van zwakkeren op de arbeidsmarkt. Ook is er voor de HP-cao afgesproken om een aantal arbeidsvoorwaarden in de variabele beloning te steken; zo kunnen vakantiedagen omgezet worden in geld. Bijgaand zijn alle afspraken terug te lezen.

CNV Dienstenbond is tevreden over het resultaat en legt dit dan ook positief aan de leden voor. Van de voorstellen is veel behaald. Op het bijgaande reactieformulier kunt u uw mening geven. Graag dit reactieformulier vòòr vrijdag 1 juli 2011 retourneren.

Tenslotte, de cao is van ons allemaal, ook van uw niet georganiseerde collega. Maak ze duidelijk dat CNV Dienstenbond ook voor hen probeert goede afspraken te maken. Lidmaatschap is nu de eerste drie maanden gratis.

Hebt u nog vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze Info, dan kunt u contact opnemen met bestuurder Fedde Monsma. Telefoon: 023-5651052, of per e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl
Twitter: www.twitter.com/feddemonsma(@feddemonsma)