Nederlands Uitgeversverbond

Algemene Ledenvergadering 9 juni 2011


* 10 juni 2011

*

Op donderdagmiddag 9 juni 2011 vond in Amsterdam de GAU Algemene Ledenvergadering plaats. Een aantal GAU bestuursleden, zoals Cees van Wijk (voorzitter), Kees van den Hoek (penningmeester en bestuurslid) en ex-voorzitster Ria Derks schetsten een beeld van de huidige boekenmarkt, het financieel verslag 2010 werd besproken en de GAU-begroting voor 2012. Ria gaf de huidige status weer van de herstructurering KVB, dividenden CB en de Coöperatie van de boekengroepen binnen het Nederlands Uitgeversverbond.

Petra Keuchenius, voorzitter Auteursrechtcommissie en Martijn David, voorzitter Literaire Uitgeversgroep, gingen in op het auteursrecht, met onder andere aandacht voor het literaire modelcontract en de actuele ontwikkelingen rond het auteurscontractenrecht.

De middag werd afgesloten door een presentatie van Geert Noorman (directeur NUV) en René Bego (directeur Mo'media en bestuurslid) over de stand van zaken rondom het digitale e-boekplatform en een praktijkvoorbeeld van het in de markt zetten van een taalgids met app.

Een kort verslag inclusief de presentatiesheets van deze vergadering vindt u op deze pagina.