Politie Drenthe

Getuigen eenzijdig ongeval gezocht

Gasselte, 10-06-2011 o De politie in Drenthe zoekt contact met een drietal mensen dat donderdagmiddag getuige is geweest van een ernstige aanrijding op de Gieterweg in Gasselte

Donderdagmiddag tegen 16.40 uur vloog een 67-jarige man uit Gieten op de Gieterweg tussen Gasselte en Gieten met zijn auto over de kop. De man raakte daarbij ernstig gewond aan zijn hoofd en een arm. Hij is per ambulance overgebracht naar het Martini ziekenhuis in Groningen.

Uit de aangetroffen sporen werd duidelijk dat de man met het rechtervoorwiel van zijn auto in de berm is gekomen. De auto schampte een boom, reed een lantaarnpaal volledig uit de grond en sloeg twee keer over de kop. De brandweer en een mobiel medisch team verleenden assistentie.

De politie is een onderzoek begonnen en zoekt getuigen van het ongeval.

Met name is zij op zoek naar een tweetal fietsers, een man en een vrouw waarbij de vrouw een mintgroen hesje of bovenkleding droeg. Zij fietsten op het moment van het ongeval richting Gasselte.

Ook wil de politie in contact komen met de bestuurder of bestuurster van een auto, mogelijk grijs van kleur, die op datzelfde tijdstip van Gieten naar Gasselte reed en deze twee fietsers heeft ingehaald.

Mensen die informatie hebben over dit ongeval kunnen contact opnemen met de politie in Gieten, bereikbaar via 0900-8844.