Sint Franciscus Gasthuis
* Juni »

* 10 jun 2011

Sint Franciscus Gasthuis ontvangt vierde ster voor gastvrijheid

Het Sint Franciscus Gasthuis heeft op donderdag 9 juni 2011 een extra ster ontvangen in de Sterrengids Gastvrijheidszorg in Zorginstellingen 2011 voor zijn service en gastvrijheid. Met deze hoogst haalbare classificatie van 4 sterren toont het ziekenhuis zijn kwaliteit van eten en drinken, ambiance en serviceverlening naar zijn patiënten en bezoekers. Het Sint Franciscus Gasthuis is in deze Sterrengids het hoogst scorende ziekenhuis van west Nederland en staat landelijk op een vijfde positie. In vergelijking tot 2010 is het ziekenhuis één plaats gestegen in de ranglijst.

[Patient%20wordt%20geholpen%20bij%20het%20Inschrijfbureau_internet.jpg?hid=im g;ar=0] Gastvrijheid

Gastvrijheid zit al in de naam van ons ziekenhuis en wij doen er veel voor om dit ook werkelijk in woord en daad te laten blijken. Ruim 110 medisch specialisten en 2.000 medewerkers maken het verschil en geven elke dag invulling aan deze waarde door onze patiënten en bezoekers zo hoffelijk en gastvrij mogelijk te benaderen. Nu we vier sterren hebben behaald, zie we dat als motivatie om door te gaan met verbeteringen voor onze patiënten, aldus Wim van Schie, manager Facilitair Bedrijf Sint Franciscus Gasthuis.

Diverse projecten

Het afgelopen jaar zijn verschillende projecten gerealiseerd die de gastvrijheid voor de patiënten ten goede komt. Denk aan de introductie van het op sfeervolle manier uitserveren van de warme maaltijd. De zorgassistent komt met een buffetwagen naar het bed van de patiënt, die kan kiezen wat hij wil eten. Hierbij wordt ingespeeld op de eetbehoefte van de patiënt op dat moment. Daarnaast biedt het nieuwe restaurant Assisi Plaza, dat eind juni 2011 wordt geopend, de patiënten de mogelijkheid om te ontspannen, te internetten en samen met hun op bezoek te eten. Tevens hebben diverse afdelingen gezamenlijk een top 10 van gedragsregels opgesteld. Niet bedoeld als keurslijf maar als hulpmiddel om gastvrij gedrag te bevorderen.

Sterrengids

De Sterrengids is opgericht met als doel om transparantie te krijgen in de gastvrijheidszorg. Begin dit jaar hebben twee inspecteurs van gastvrijheidszorg met sterren het Sint Franciscus Gasthuis bezocht, gesprekken gevoerd met onder andere de Cliëntenraad en een uitgebreide rondgang door het ziekenhuis gemaakt. Het is de derde keer dat het ziekenhuis deelneemt aan dit onderzoek en in de Sterrengids wordt vermeld.