Museum Chinese Tiananmen-plein kiest draaideuren Koninklijke Boon Edam

Persbericht van Boon Edam Nederland B.V.

Edam - Nederland, 10 juni 2011 - Op 1 maart 2011 maakten de eerste bezoekers gebruik van de nieuwe entree van het Nationaal Museum van China. Deze nieuwe entree bestaat uit vier Duotour draaideuren met een hoge capaciteit van Boon Edam, die werden geplaatst als onderdeel van een groot renovatie- en uitbreidingsproject.

Miljoenen bezoekers
Het museum werd opgericht in 2003, toen het Nationaal Museum van de Chinese Geschiedenis en het Museum van de Chinese Revolutie fuseerden. In 2007 werd het museum gesloten voor een groot renovatie- en uitbreidingsproject dat 2,5 miljard yuan zou gaan kosten en drie jaar zou gaan duren. Het nieuwe Nationaal Museum van China is een gezamenlijk ontwerp van Duitse en Chinese architecten, en is naar verluidt wereldwijd het grootste museum in zijn soort. Naar verwachting zullen elk jaar miljoenen bezoekers de museumdeuren passeren.

Speciaal ontwerp
Bij de hoofdingang van het museum werden vier grote Duotour-draaideuren van Boon Edam geïnstalleerd. Deze automatische draaideuren met een hoge capaciteit kunnen eenvoudig de grote bezoekersaantallen verwerken die dagelijks het museum zullen betreden. Daarnaast vormen ze ook een permanente barrière tegen de warmte, kou, lawaai en wind van buiten, waardoor in het gebouw een aangenaam binnenklimaat wordt gehandhaafd. Het speciale ontwerp, dat onder andere bestaat uit dichte kuipen van gemoffeld aluminium, werd ontwikkeld door Boon Edam in Beijing en geeft de gevel van het prestigieuze gebouw net dat beetje extra allure.

======================================

Voor meer informatie
Koninklijke Boon Edam
Dhr. H.J. Goede - Marketing Manager Nederland
T 0299 38 08 08
E hjg@boonedam.nl

Over Koninklijke Boon Edam
Koninklijke Boon Edam is opgericht in 1873. In de loop der jaren heeft Boon Edam zich ontwikkeld als marktleider in draaideuren en toonaangevend leverancier van beveiligingsproducten. Met dochterondernemingen in 15 landen, productiefaciliteiten in China, Nederland en de Verenigde Staten en geautoriseerde distributeurs in meer dan 60 landen, zijn de kernactiviteiten voornamelijk toegespitst op draaideuren, beveiligingsproducten en service & onderhoud. Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl

Links:
http://bit.ly/iwRFTS
Bijlage:
* persbericht-museum-chinese-tiananmen-plein-kiest-draaideuren-boon-e dam-nldoc
* persbericht-museum-chinese-tiananmen-plein-kiest-draaideuren-boon-e dam-nlpdf




Razende Robot Reporter