Politie Gelderland-Zuid

Politie Gelderland-Zuid wederom gastheer Prokkeldag

Nijmegen, 10-06-2011 o Donderdagmiddag 9 juni stonden voor het derde achtereenvolgende jaar de deuren van het hoofdbureau van politie in Nijmegen open om als gastheer op te treden voor een tiental mensen met een verstandelijke beperking. Zij maakten kennis met enkele onderdelen van ons korps.

Prokkel = een prikkelende ontmoeting tussen iemand met en iemand zonder een verstandelijke beperking. Landelijk zijn tientallen Prokkels gepland. Variërend van samen eten tot theatervoorstellingen, een wandeltocht, een voetbalwedstrijd, kennismaken met een bedrijf, etc.

Het doel van een Prokkel is om de integratie van mensen met een beperking te bevorderen. Ook ons korps wil in deze haar maatschappelijke verantwoordelijkheid oppakken en heeft hen die middag met een leuk programma kennis laten maken met ons bedrijf.

Prokkeldag 2011

Agenten van de hondenbrigade gaven een demonstratie, de Gemeenschappelijke Meldkamer werd bezocht, de afdeling Forensische Opsporing demonstreerde haar kunnen en er mocht in de ME-bus geklommen worden met helm op en schild voor. Een tevreden doelgroep.

Prokkeldag 2011

(14)

Laatst gewijzigd 10-06-2011 15:41 | © Regio Gelderland-Zuid |