Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 10 juni

Alkmaar, 10-06-2011 o 15.45 uur

Man overleden na beknelling bij reparatiewerkzaamheden

Egmond-Binnen, vrijdag 10 juni

Een 26-jarige uit Hoogwoud overleed vrijdagmiddag rond 13.00 uur nadat hij bekneld raakte tussen de hefmast en het motorblok van een heftruck. De man was bij een bedrijf op de Herenweg de heftruck aan het repareren en raakte bekneld tijdens de reparatiewerkzaamheden. Het slachtoffer kon niet meer worden gered en overleed ter plaatse.

Hennep

Hoorn, donderdag 9 juni

In een woning aan het John Raedeckerhof in Hoorn werd donderdagmiddag een hennepkwekerij aangetroffen. Er werden vier kweekruimtes aangetroffen met daarin 285 hennepplanten en 305 stekken. De 44-jarige bewoner, een 45-jarige man uit Rijwijk en een 47-jarige vrouw uit Franeker werden in de woning aangehouden. De twee mannen zijn in verzekering gesteld. Er werden een bestelbus, twee personenautos en apparatuur in beslag genomen. Er was sprake van diefstal van stroom. De elektriciteitsmeter werd door energiebedrijf Alliander in beslag genomen.

Huiselijk geweld

Zwaag, donderdag 9 juni

Een 33-jarige man uit Zwaag is donderdagavond rond 19.45 uur in zijn woning aangehouden wegens huiselijk geweld. De man had s middags ruzie gehad met zijn vriendin en was met haar mobiele telefoon het huis uit gelopen. De vrouw was weggegaan en kwam later met haar schoonzusje terug. De man was toen weer thuis. Er ontstond een schermutseling waarbij de man zijn vriendin duwde en uiteindelijk een vuistslag in het gezicht gaf. Het schoonzusje van de vrouw had intussen de politie gebeld. De man klom een raam uit en probeerde via de tuin van de buren weg te komen. Hij werd aangehouden door de politie en werd overgebracht naar het politiebureau.

Bedreiging

Heerhugowaard, vrijdag 10 juni

Een 42-jarige man uit Heerhugowaard werd vrijdagochtend rond 01.00 uur aangehouden op de Olmenlaan. Een 41-jarige man was met een vriend samen in zijn woning. De man dacht dat er een andere vriend voor de deur stond en ging naar de deur om deze open te doen. De 42-jarige verdachte bleek voor de deur te staan. Deze zette direct een boksbeugel tegen de slaap van de 41-jarige bewoner en een mes tegen zijn keel. De 41-jarige man wist de deur te sluiten. Hierna ging de verdachte weg. Hij kon later door de politie worden aangehouden op de Olmenlaan.

Aanrijding Helderseweg

Alkmaar, donderdag 9 juni

Een 54-jarige automobilist uit Oudkarspel en een 41-jarige automobilist uit Heerhugowaard werden donderdagochtend rond 11.30 uur overgebracht naar het ziekenhuis na een aanrijding op de Helderseweg. De 41-jarige bestuurder was afgeleid door zijn telefoon en had hierdoor geen aandacht voor de verkeerslichten waarvoor autos stonden te wachten. Hij botste zonder af te remmen bovenop de auto van de 54-jarige man. Toen de hulpdiensten arriveerden zaten de bestuurders aan de kant van de weg. Zij werden ter controle overgebracht naar het ziekenhuis.

Inbraak woning

Bergen, vrijdag 10 juni

Vrijdagochtend rond 06.00 uur werd ingebroken in een woning aan de Bergerweg. De inbreker kwam binnen via de terrasdeur. Dbewoner werd wakker waarop de inbreker via de voordeur vluchtte. Hij nam een mobiele telefoon en een portemonnee met inhoud mee.

Heerhugowaard, donderdag 9 juni

In een woning aan de Tritonlaan werd donderdagmiddag tussen 14.30 en 15.30 uur ingebroken. De inbrekers kwamen binnen door een raam aan de achterkant van de woning open te wrikken. Ze doorzochten het hele huis en namen sieraden, medicijnen, een fotocamera, portomonnee met geld en ID-kaart mee.

Blokker, donderdag 9 juni

Donderdag tussen 04.45 en 15.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Boomgaarden. De inbrekers kwamen op nog onbekende wijze binnen en doorzochten het hele huis. Ze namen een laptop, videocamera, fotocamera en twee luchtbuksen mee.

Getuigenoproep

Heeft u op of in de omgeving van een van de bovengenoemde inbraken iets verdachts gezien? Of heeft u anderszins informatie die van belang kan zijn? Neemt u dan contact op met de politie bij u in de buurt via telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief). Blijft u liever anoniem? Belt u dan met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

Twee gewonden bij aanrijding Steve Bikoweg

Alkmaar, donderdag 9 juni

Donderdagmiddag vond rond 17.00 uur een aanrijding plaats op de Steve Bikoweg. Een 25-jarige automobilist uit Alkmaar viel achter het stuur in slaap. Hij raakte met zijn voertuig over de middenstrook en raakte een tegenligger. Dit voertuig verloor hierdoor een spiegel. De man 25-jarige man raakte vervolgens de auto van een 43-jarige automobiliste uit Alkmaar in de flank. De 25-jarige man belandde met zijn auto in de struiken in de linkerberm. Hij werd per ambulance overgebracht naar een ziekenhuis in Beverwijk. De 19-jarige inzittende uit de auto van de 43-jarige vrouw werd naar het MCA overgebracht.

Snelheidscontrole

Bovenkarspel, donderdag 9 juni

Donderdagavond tussen 19.15 en 19.45 uur werd langs de Florasingel op snelheid gecontroleerd. 7 autos werden bekeurd voor te hard rijden. De hoogst gemeten snelheid was 63 km per uur, ter plaatse is 50 km per uur de toegestane snelheid. Een bestuurder kreeg een boete voor het niet dragen van de autogordel.

Te snel over provinciale weg

Alkmaar, vrijdag 10 juni

Vrijdagochtend werd een 58-jarige Engelsman staande gehouden op de Laan van Tata. De man reed met een snelheid van 115 km per uur over de Provincialeweg. De toegestane snelheid ter plaatse is 70 km per uur. Omdat de man uit het buitenland komt moest hij ter plekke betalen.