Plan Nederland

10.000 bezoekers op Girls first concert van Plan

10 juni 2011

Het Java-eiland in Amsterdam was donderdagavond roze gekleurd door de 10.000 bezoekers van het Girls first concert van Plan. Meer dan twintig bekende artiesten traden belangeloos op om aandacht te vragen voor gelijke rechten en kansen voor meisjes in ontwikkelingslanden.

Bekende artiesten als Waylon, Glennis Grace, Giovanca, Loïs Lane, Jacqueline Govaert, Xander de Buisonjé en vele anderen stonden op het podium om Plan te steunen. Nederlandse artiesten zongen unieke duetten en maakten hiermee een statement voor de positie van meisjes in ontwikkelingslanden.

Presentatrice Daphne Bunskoek was verantwoordelijk voor de presentatie van het drukbezochte concert. Het concert wordt op zaterdag 18 juni om 23:00 uur uitgezonden door de AVRO op Nederland 3.

""

Kinderrechtenorganisatie Plan

Plan is een internationale kinderrechtenorganisatie die werkt aan het realiseren van gelijke rechten en kansen voor meisjes en het verbeteren van de levensomstandigheden van meisjes en jongens in ontwikkelingslanden. Plan werkt aan een wereld waarin meisjes dezelfde rechten en kansen krijgen als jongens, zodat alle kinderen zich volledig kunnen ontwikkelen.

Plan doet dit door het uitvoeren van projecten in 48 ontwikkelingslanden die de achterstelling van meisjes tegengaan en de levensomstandigheden en toekomstkansen van meisjes en jongens verbeteren en door wereldwijd op te komen voor kinderrechten, met de nadruk op de rechten van meisjes.
www.plannederland.nl
Contact
Plan
Postbus 75454
1070 AL Amsterdam
info@plannederland.nl
020 549 55 20