Politie Gelderland-Zuid

Waarschuwing voor malafide glazenwassers

Wijchen/ Druten, 10-06-2011 o Afgelopen dagen kreeg de politie vanuit Wijchen en Druten enkele meldingen over malafide glazenwassers. Meerdere bewoners zouden benaderd zijn door glazenwassers die hun diensten aanboden. De politie waarschuwt om alert te zijn op insluiping/inbraak.

Naar aanleiding van een insluiping dinsdag 7 juni in de wijk Abersland in Wijchen bleek uit een buurtonderzoek dat meerdere bewoners door glazenwassers waren benaderd. Het ging daarbij om twee getinte mannen, die geen bedrijfskleding droegen en een voertuig zonder bedrijfsopdruk met een ladder op het dak bij zich hadden. Zij zouden een kaartje hebben uitgereikt met daarop een bedrijfsnaam uit Arnhem/Zaandam.

Bij de insluiping in Abersland, die plaatsvond tussen 10.30 uur en 15.30 uur, werd door (een) onbekende(n) een laptop weggenomen. Vermoedelijk is men binnengekomen via een openstaande balkondeur op de 1e etage, waar een ladder tegenaan was gezet.

Andere meldingen over glazenwassers kwamen vanaf de Flier in Wijchen en de Wilhelminastraat in Druten.

Oproep
Mensen die benaderd worden door glazenwassers en de situatie niet vertrouwen, worden verzocht om dit te melden via telefoonnummer 0900-8844.
(08)

Laatst gewijzigd 10-06-2011 16:01 | © Regio Gelderland-Zuid |