Politie Midden- en West Brabant

Politie houdt klopjacht op overvallers (update)

Breda, 10-06-2011

Politie houdt klopjacht op overvallers (update)

DONGEN: De politie heeft vrijdagochtend een klopjacht gehouden na een overval op een juwelier aan de Hoge Ham. De daders bedreigden personeel met een vuurwapen. Ze gingen er vandoor in een auto, die later op de A27 werd gezien. De achtervolging werd ingezet en ging in Rotterdam te voet verder. Er zijn geen verdachten aangehouden.

De politie kreeg vrijdag om 09.55 uur melding van een overval op een juwelier aan de Hoge Ham. Drie of vier mannen gingen die ochtend de juwelier binnen, waar op dat moment drie personeelsleden aanwezig waren. Ze bedreigden hen met een vuurwapen en sloegen vitrines in. Hierna gingen de overvallers er met een onbekende hoeveelheid juwelen vandoor. Ze reden weg in een auto.
Deze auto werd op de A27 gezien en de agenten zetten de achtervolging in. Het voertuig reed richting Rotterdam. Hier werd de achtervolging met meerdere politieauto's en een helikopter ingezet. De inzittenden van de auto verlieten het voertuig en gingen te voet verder. Even voor het middaguur werd de zoektocht naar de verdachten gestaakt. De auto die zij achterlieten is in beslag genomen voor onderzoek.
De politie kreeg na de overval meerdere meldingen, ook van naburige winkeliers. Er zouden meerdere getuigen met mobiele telefoons
video-opnames hebben gemaakt. Deze getuigen en getuigen die iets hebben gezien wat met de overval te maken kan hebben worden verzocht zich te melden bij de politie via telefoonnummer 0900-8844.
De politie zet het onderzoek voort en heeft onder andere een
sporenonderzoek ingesteld in de winkel. Van meerdere getuigen is een verklaring opgenomen. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Auteur: Inge Rijgersberg

Laatst gewijzigd 10-06-2011 15:56 | © Regio Midden en West Brabant |