Ingezonden persbericht


ANNETTE DE VRIES HOOFDREDACTEUR IDTV

Amsterdam, 10 juni 2011. IDTV verwelkomt deze week, naast Karin de Groot als producent, Annette de Vries als hoofdredacteur. Annette de Vries heeft haar sporen in de televisiewereld verdiend bij producenten als Endemol Nederland en Skyhigh TV. Bij IDTV houdt zij zich vanaf 1 september met name bezig met het waarborgen van de inhoudelijke kwaliteit van de televisieprogramma's en zorgt zij ervoor dat de wensen van de opdrachtgever op de juiste manier worden verwerkt.

Annette de Vries gaf de laatste jaren leiding aan de afdeling research & development van Skyhigh TV en creëerde en produceerde onder andere Uit de Kast en Stinkend rijk & dakloos voor de KRO. Daarvoor werkte zij in verschillende functies bij Endemol Nederland. Zo was zij als producent Endemol LAB verantwoordelijk voor de creatieve ontwikke­ling, verkoop, inhoud en productie van crossmediale concepten ten behoeve van zenders en adverteerders. Als Creative Director/manager Programma Ontwikkeling hield zij zich bezig met de output van nieuwe en vernieuwende crossmediale projecten. Programma's als TV Woonmagazine, Looking Good, TV Makelaar, 1 tegen 100, MiljoenenJacht, SoundMixShow, Wie ben ik? zijn maar een paar voorbeelden van de programma's die onder haar hoede vielen in de tijd dat zij gedelegeerd producent was.

IDTV is verheugd naast Karin de Groot als producent, een vakvrouw als Annette de Vries aan boord te hebben. De jarenlange ervaring van Annette op het gebied van ontwikkelen en produceren van televisieprogramma's maakt dat zij weet hoe zij de wensen van de opdrachtgever moet vertalen en daarbij de inhoudelijke kwaliteit kan waarborgen. Dat maakt haar wat mij betreft de juiste vrouw op de juiste plek, aldus Shula Rijxman, CEO van IDTV.

IDTV
IDTV, opgericht in 1977, is als een van de grootste, onafhankelijke productiemaatschappijen van Nederland, toonaangevend in de ontwikkeling en productie van (gesponsorde) televisieprogramma's, films, documentaires en venementen. Opdrachtgevers zijn zowel televisieomroepen en -zenders als bedrijfsleven en overheid.
Noot voor redacties

­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­--

Noot aan de redactie/