Ingezonden persbericht


Persbericht

VNMI: In de basismetaalindustrie heerst een groeiend optimisme

VNMI leden staan er in 2011 veel beter voor

Zoetermeer, 10 juni 2011 - De VNMI staat er beter voor dan begin 2010, alhoewel nog niet terug op het niveau van voor de financiële crisis (2007/2008). Het aantal lidbedrijven dat zegt een toename van de omzetontwikkeling te verwachten voor 2011 is maar liefst 68%. Bovendien is de productiecapaciteit bij 72% van de respondenten vrijwel volledig of al volledig benut. Als meest kansrijke groeisectoren worden genoemd de automotive/transport, energietransport en -distributie en bouwsector. Deze conclusies komen uit de ledenenquête 2011 die de VNMI heeft gehouden. Dit beeld wordt bevestigd door de uitkomsten van het onderzoek van het CBS van donderdag 9 juni jl., waarin naar voren komt dat de basismetaal qua productievolume sterker groeit dan de industrie als geheel.

De enquête is gehouden onder de 21 lidbedrijven van de VNMI, die circa 85-90% van de Nederlandse basismetaalindustrie vertegenwoordigen met een totale omzet van EUR 6,5 miljard en ruim 13.000 medewerkers in vaste dienst. In de bijlage bij dit persbericht treft u alle uitkomsten aan van de VNMI enquête.

Over de VNMI

De Verenigde Nederlandse Metallurgische Industrie (VNMI) vertegenwoordigt de Nederlandse metallurgische industrie en bestaat uit bedrijven die metalen (staal, aluminium, zink, koper, tin en lood) in primaire of secundaire vorm produceren en bedrijven die de eerste bewerking van deze metalen uitvoeren. De VNMI participeert sinds de start in de convenanten Meerjarenafspraken energie-efficiëntie, die tot doel hebben energie-efficiëntie te stimuleren.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht