Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

'Met de vlam in de pijp' is populairste Henk Wijngaard nummer allertijden

SNEEK, 10 juni 2011 - De hele week stond de Nederlandstalige radiozender RADIONL in het teken van Henk Wijngaard, die dit jaar zijn 35-jarige jubileum viert. Naar aanleiding van de Henk Wijngaard week ging RADIONL op zoek naar het populairste Henk Wijngaard nummer allertijden. De luisteraars stemden massaal op het nummer 'Met de vlam in de pijp'.

De luisteraars van RADIONL konden een week lang, via de website van de zender, stemmen op hun favoriete Henk Wijngaard nummer allertijden. Vrijdagmiddag was Henk te gast en maakte hij zelf de Top 5 bekend.

De grote hit 'Met de vlam in de pijp' waarmee Henk Wijngaard in 1978 zijn doorbraak beleefde kreeg veruit de meeste stemmen en is daarmee verkozen tot populairste Henk Wijngaard nummer allertijden. Andere bekende hits van de zanger uit Emmen: 'Een sneeuwwitte bruidsjurk', 'Meissie Meissie, 'He Suzie' en '120 varkens naar Beiroet' ontbraken uiteraard niet in het Top 5 lijstje.

Henk Wijngaard werd de hele week door RADIONL in het zonnetje gezet met als absolute hoogtepunt afgelopen woensdag de Teddybeer-actie, met het vrachtwagen konvooi waarin Henk sinds jaren weer achter het stuur kroop van een vrachtwagen. 'Een beter cadeau kon ik mij niet wensen, al die Nederlandstalige fans die mij door dik en dun trouw gebleven zijn, al die reacties deze week. Maandag bereik ik de pensioen gerechtigde leeftijd maar na deze week denk ik zeker nog niet aan stoppen!'

RADIONL is een regionaal commercieel radiostation dat 24 uur per dag, 7 dagen per week, gezelligheid op de radio brengt. Dagelijkse gepresenteerde programma's als Morgenstond, Koffietijd, Op Volle Kracht, BELNL en de RADIONL & TV Oranje Top 30 worden gevuld met lekkere Hollandse meezingers van echte RADIONL-sterren als Jannes, Marianne Weber, Grad Damen, Frans Duijts, Django Wagner, Sieneke en Henk Wijngaard met de hits van toen en nu. Het programma Morgenstond won twee jaar geleden de Gouden Radio Ring 2009, de publieksprijs voor het beste radioprogramma van Nederland.

()

Noot voor de redactie (