Warchild


Marco krijgt onderscheiding voor ambassadeurschap War Child

10 juni 2011 -
Marco Borsato is de winnaar van de Majoor Bosshardt Prijs 2011! Dat heeft initiatiefnemer van de prijs, stichting Nederland Positief, bekendgemaakt. Marco krijgt de onderscheiding ''voor zijn enthousiaste en bovenal indrukwekkende inzet als ambassadeur van War Child''. De prijs is bedoeld voor een persoon of organisatie die een bijzondere bijdrage levert aan de samenleving. Marco neemt de onderscheiding op 18 juni in ontvangst in Hilversum.

Via Twitter liet Marco weten vereerd te zijn. "Ik vind het heel bijzonder dat ik na onder anderen Majoor Bosshardt, Erica Terpstra en prinses Laurentien deze prachtige onderscheiding mag ontvangen."

War Child feliciteert Marco met deze prachtige en welverdiende onderscheiding voor zijn geweldige inzet voor War Child door de jaren heen!

Ambassadeursschap
Marco is sinds 1998 ambassadeur van War Child. Hij doet er alles aan om de situatie van oorlogskinderen en het werk van War Child onder de aandacht te brengen. Zijn inzet is op geheel vrijwillige basis en hij betaalt zelf de kosten die hij maakt.

Een belangrijke rol speelde Marco bij de Friends voor War Child concerten en andere War Child evenementen, zoals het War Child Peace concert vorig jaar voor de deuren van het Vredespaleis. Mede door zijn inzet verscheen eind 2008 Wit Licht. Door de film, met Marco als acteur, werd de situatie van kindsoldaten onder de aandacht gebracht van een breed publiek.

Reizen
Marco is ook regelmatig naar War Child programma's toegegaan. Zo reisde hij onder meer naar Kosovo, Sierra Leone, Afghanistan en Oeganda. Ook reisde hij samen met Bert Koenders naar Colombia om de situatie van oorlogskinderen op de publieke en politieke agenda te zetten. >> Lees meer

Schoolmusical
Ook stond Marco aan de basis van de War Child schoolmusical `Voor Kids Gaat de Zon Op', die momenteel door honderden scholen wordt opgevoerd. De musical is voor War Child een middel om kinderen op een aantrekkelijke manier bewust te maken van wat er met hun leeftijdsgenootjes gebeurt als ze opgroeien in oorlog. >> Lees meer

Ga naar de website van Marco Borsato.
Volg Marco Borsato op Twitter.