Gemeente Zoetermeer

Opening ondergrondse containers

kraan plaatst container

Sinds afgelopen maart werden in Zoetermeer 29 locaties voor inzameling van glas, papier, kleding en plastic voorzien van ondergrondse containers. Op woensdag 15 juni plaatst wethouder Frank Speel om 11.00 uur de laatste container op de locatie aan de Houtsingel (vlakbij de Zuidweg).

De nieuwe containers zijn groter waardoor ze minder snel vol raken én waardoor de woonomgeving schoner blijft. Alle locaties zijn vanaf 15 juni klaar voor gebruik.

Kleine attentie voor gescheiden afval
Gescheiden afvalinzameling begint met afval scheiden in huis. Komt u ook glas, papier, kleding of plastic inleveren? Voor Zoetermeerders die op woensdag 15 juni tussen 11.00 uur en 12.00 uur glas, papier, kleding of plastic inlevert bij de Houtsingel is er een kleine attentie (een eenvoudig hulpmiddel bij thuis afval scheiden).

Iedereen kan bijdragen aan een beter milieu door afval gescheiden aan te bieden. Daarmee zijn ook de kosten voor afvalverwerking lager. En afval start een nieuw leven als grondstof voor nieuwe producten. Daarom vindt de gemeente Zoetermeer afvalscheiding belangrijk. Vandaar dat ze ook deze investering doet. Helpt u ook mee in het gescheiden aanbieden van uw afval?