Gemeente Halderberge


Krediet voor herinrichting Sportpark Albano

Nieuwe kleedaccommodatie voor voetbalvereniging Victoria `03

Wanneer de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel van het college om een krediet beschikbaar te stellen voor de herinrichting van sportpark Albano te Oudenbosch, is dit mogelijk ook een oplossing voor de realisatie van een nieuwe kleedaccommodatie voor voetbalvereniging Victoria '03. Een oplossing waar de vereniging al lange tijd naar uitziet.

Reeds lange tijd staat de herinrichting van sportpark Albano te Oudenbosch op de agenda, met als belangrijkste punt de herhuisvesting van voetbalvereniging Victoria '03. Wethouder Jan Paantjens voerde de laatste tijd veelvuldig overleg met de vereniging om een oplossing te vinden voor herhuisvesting van de vereniging, die momenteel nog verblijft op sportpark Pagnevaart. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel dat in de vergadering van 7 juli besproken wordt, is een belangrijke stap gezet om een nieuwe accommodatie te kunnen realiseren.

Het college stelt de raad voor een krediet beschikbaar te stellen voor een nieuwe kleed- en kantineaccommodatie en de herinrichting van omliggende voorzieningen, zoals toegangswegen, aansluiting op de nutsvoorzieningen, aanpassing van het veldprofiel en de aanleg van veldverlichting. In totaal een investering van bijna EUR 740.000. Hiervan is maximaal EUR 480.000 beschikbaar voor de kleedaccommodatie van acht kleedlokalen en bijbehoren ruimten. Victoria '03 moet zelf de lasten opbrengen voor de aanbouw van kantine met keuken, de bestuurskamer en de inrichting hiervan.

Voor de nieuwe accommodatie is, met het oog op de toekomstige aanleg van veld 3 en 4, gekozen voor een centrale liggen tussen het nieuwe hoofdveld en veld 1. In deze fase van herinrichting is de verplaatsing van de twee voetbalvelden, die door de aanleg van de rondweg hiervoor moeten plaatsmaken, echter nog niet meegenomen. De nieuwe bouwlocatie wordt ingepast in het bestemmingsplan Buitengebied dat ook in deze periode aan de raad wordt voorgelegd.

De raad moet in zijn besluit de financiële kaders aangeven waarbinnen de herinrichting uitgevoerd wordt. De eerstvolgende stap die gemeente en Victoria '03 gezamenlijk nemen voordat de eerste steen gelegd kan worden, is de uitwerking van de gemaakte afspraken.