Hogeschool Windesheim hbo-opleiding in Almere

Veel scholieren kiezen voor een hbo-opleiding in Almere

Open avond Windesheim Flevoland goed bezocht

Persbericht Windesheim Flevoland, 10 juni 2011

Met ruim 350 bezoekers is de open avond van 9 juni van Windesheim Flevoland weer goed bezocht. Dit bevestigt het beeld dat steeds meer scholieren kiezen voor een hbo-opleiding in Almere. Windesheim Flevoland heeft nu al 400 nieuwe aanmeldingen. Voorafgaand aan de presentaties van de zestien opleidingen konden bezoekers op de informatiemarkt in gesprek gaan met studenten. De open avond werd afgerond met twee feestelijke momenten: de verloting van de citybike en de presentatie van de voltijdbrochure aan de directie van Windesheim Flevoland.

Kelly Bastiani was als lid op Hyves van Windesheim Flevoland kanshebber op de citybike en had er zichtbaar niet op gerekend de fiets te winnen. Blij nam de aankomend studente Logopedie de fiets in ontvangst uit handen van Duco Adema en Rieke de Vlieger, samen de directie van Windesheim Flevoland. De directeuren kregen even later zelf de voltijdbrochure symbolisch uitgereikt door twee studenten.

Presentaties en informatiemarkt
De informatiemarkt voorzag duidelijk in een behoefte bij aankomende studenten van de hogeschool. In het eerste uur van de open avond konden bezoekers in een prettige sfeer opleidingsinformatie verzamelen en in gesprek gaan met studenten die als ervaringsdeskundigen konden vertellen over hun eigen opleiding. Daarna bezochten geĂŻnteresseerden de presentaties van de zestien opleidingen waar docenten en studenten een beeld schetsten van studeren aan Windesheim Flevoland.

Hyves
Windesheim Flevoland zet alle middelen in om zijn doelgroep te bereiken. Naast de gebruikelijke website en de mogelijkheid om te mailen en te chatten met medewerkers van het Windesheim Informatiecentrum, is het voor scholieren en studenten makkelijk om de laatste ontwikkelingen te volgen door vriend te worden van de hogeschool op Hyves. Voor aankomende studenten is er naast alle informatiekanalen de mogelijkheid om in de nieuwe bibliotheek van Almere de informatiebalie van Windesheim Flevoland te bezoeken. Deze is bemand op zaterdagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur.

Start opleidingen
De opleidingen starten in september in het nieuwe gebouw De Landdrost, in het centrum van Almere. Het gebouw is gereed en op dit moment worden de verdiepingen ingericht en afgestemd op de opleidingen. Zo beginnen studenten in september in een optimale studieomgeving aan hun opleiding.