Provincie Limburg


Koninklijke Onderscheiding voor de heer G.H.M. (Ger) Driessen te Horst aan de Maas

Gouverneur L.J.P.M. Frissen overhandigt de versierselen die horen bij een Koninklijke Onderscheiding aan Ger Driessen bij gelegenheid van diens afscheid als lid van het college van Gedeputeerde Staten en als lid van Provinciale Staten van Limburg. Ger Driessen is benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau vanwege zijn langdurige bestuurlijke verdiensten op lokaal en provinciaal niveau.

Van 1982-1999 was Ger Driessen raadslid en wethouder van de voormalige gemeente Horst. De eerste jaren was hij verantwoordelijk voor het beleid op het gebied van cultuur, onderwijs en welzijn. Van 1986-1999 had hij de portefeuille ruimtelijke ordening, volkshuisvesting en milieu. In 1999 werd hij gekozen tot lid van Provinciale Staten. Vanaf dat moment maakte hij tevens deel uit van het college van Gedeputeerde Staten van Limburg. Als gedeputeerde droeg hij tot mei 2011 vele jaren de verantwoordelijkheid voor onder meer de portefeuille ruimtelijke ordening, Zandmaas, landelijk gebied, grondbedrijf en de Floriade.

Ger Driessen heeft in de afgelopen jaren een belangrijke en sturende rol vervuld op het terrein van de ruimtelijke- en de gebiedsontwikkeling in de provincie Limburg. Projecten als Klavertje 4, Greenport Venlo, de wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade 2012, de realisatie van de Innovatoren en de gebiedsontwikkeling Midden-Limburg zijn daar sprekende voorbeelden van.