Hoefnet

Nieuws

Saumur: Tom Engbers neemt voorsprong

10-06-2011

Tweespanrijder Tom Engbers heeft vanmiddag de dressuur gewonnen van de landenwedstrijd in het Franse Saumur. Engbers behaalde een score van 46,21 strafpunten en ging hiermee de Portugees Frederico de Beck voorbij, die sinds vanmorgen aan de leiding ging.

Het kersverse A-kaderlid reed een sterke proef met de 8-jarige Hannoveraan Diamond en de 9-jarige KWPN ruin Valentino: "Dit zijn dezelfde paarden als in Windsor vorige maand. Ze liepen goed en ik ben tevreden," vertelt de 23-jarige Tom Engbers die hoopt de leiding vast te kunnen houden in de marathon morgen. "Het is een pittige marathon met acht lange hindernissen op heuvelachtig terrein. Dit soort marathons zijn we niet gewend in Nederland maar ik zie het als een uitdaging. In tegenstelling tot in Windsor waar ik behoudend heb gereden, ga ik proberen morgen op meer snelheid te rijden."

Dankzij de goede dressuurproef van tweede teamlid Harrie Verstappen gaat het Nederlandse tweespanteam momenteel aan de leiding in het landenklassement. Gerard Leijten zette een iets tegenvallende dressuurproef neer en werd zevende.
Raymond Letteboer staat momenteel 10de, Riny Rutjens 12de, en Jacob Jan Kramer 16de. Sanny Dijkuis bezet de 25ste plaats in het individuele klassement.

Klik hier voor de uitslagen

Zie het origineel
Foto's: Rinaldo de Craen

Bron: Hoefnet.nl
Overname zonder voorafgaande toestemming van de redactie is niet toegestaan.

Tom Engbers Tom Engbers
Harrie Verstappen Harrie Verstappen
Raymond Letteboer Raymond Letteboer
Riny Rutjens Riny Rutjens