Ingezonden persbericht


Fashionista's & Fashion-insiders opgelet: FASHIONWEEK Maastricht 2011

FASHIONCLASH Maastricht 2011

vrijdag 10 t/m zondag 12 juni

De voorbereidingen van de 3e editie van het inmiddels succesvolle, internationale en multidisciplinaire mode evenement 'FASHIONCLASH Maastricht' zijn volop in gang. Meer dan honderd internationale talenten zullen hun werk tonen in de prachtige omgeving van het voormalige Decorfabriek van de Mosa van 10 t/m 12 juni 2011. Het programma biedt voor elk wat wils: van modeshows en een expositie tot het Clash Project, theater en een ware Modeprocessie én van haute couture en experimentele ontwerpen tot draagbare ensembles en streetwear.(Foto> FASHIONCLASH 2010/Peter Stigter)

Namen als Karishma Shahani (IND) Luciana Teixeira (PRT), MEM Couture (SVN), Angelo van Mol (BE), Femke Agema (NL), OntFront (NL), The OFFER Berlin (DE, met o.a. werk van Tata Christiane en Von Bardonitz) én aanstormend talent van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht (ABKM) sieren de catwalk. Het CLASH project, waarbij Fashion een 'CLASH' maakt met andere kunstvormen, vormt wederom de spil van het weekend. Hier vertalen 10 niet-mode ontwerpers uit verschillende disciplines hún visie op mode naar de catwalk. Zo zorgen o.a. beeldend kunstenaar Sidi el Karchi (NL), meubel ontwerper Frederik Färg (SE) en designer HEYNIEK (NL) voor zeer verrassende en bijzonder innovatieve ontwerpen.

Kortom, een unieke gelegenheid om aanstormend talent te ontdekken, contacten op te doen én om geïnspireerd te raken door de kunst van mode.

Het campagnebeeld voor FASHIONCLASH is gemaakt in samenwerking met Team Peter Stigter. Klik hier voor een preview. Peter Stigter zal tevens weer de 3e editie van dit spraakmakende mode-evenement vastleggen.

Meer informatie: www.fashionclash.nl 10 t/m 12 juni - voormalige Decorfabriek van de Mosa. Modeprocessie

Zondag 5 juni

Dat mode en religie ook samen goed 'clashen' bewijst FASHIONCLASH in samenwerking met de Heiligdomsvaart Maastricht* en de Academie Beeldende Kunsten Maastricht door het organiseren van een ware Modeprocessie op zondag 5 juni (tevens koopzondag). Tijdens deze processie door de straten van Maastricht showen modellen unieke creaties die gebaseerd zijn op liturgische gewaden en textielen. De creaties worden tevens getoond op de catwalk tijdens de openingsavond op vrijdag 10 juni van het 'FASHIONCLASH Maasticht' weekend.

Klik hier voor meer informatie. FASHIONCLASH Modeprocessie wordt mede mogelijk gemaakt door de Hogeschool Zuyd en BV Limburg / Zicht op Maastricht.


* 30 juni - 10 juli: Elke zeven jaar, zoals de van oudsher geldende traditie aangeeft, komen duizenden pelgrims naar Maastricht met als hoofddoel een bezoek te brengen aan het graf van de eerste bisschop van Maastricht, Sint Servatius. www.heiligdomsvaartmaastricht.nl Programma

FASHIONCLASH creëert met een divers programma een CLASH, een culturele en creatieve ontmoeting van ontwerpers, disciplines en culturen rondom mode. Onderstaand een overzicht van het programma van FASHIONCLASH Maastricht 2011. (
Klik hier voor volledige lijst deelnemers >>

FASHION SHOWS
Er zijn modeshows waarin aanstormende mode talenten hun collecties presenteren zoals Karishma Shahani (IND) Luciana Teixeira (PRT), MEM Couture (SVN), Angelo van Mol (BE), Femke Agema (NL), OntFront (NL) en The OFFER Berlin (DE) presenteert zes ontwerpers uit Berlijn waaronder Tata Christiane en Von Bardonitz.

ABKM SHOW
Zondag 12 juni is de speciale ABKM dag met de shows van modetextiel afdeling van de Academie Beeldende Kunsten Maastricht. ABKM show is zoals altijd een spectaculaire show met werk van de modestudenten van alle jaren met als hoogtepunt de afstudeercollecties! >>> www.abkmaastricht.nl

CLASH PROJECT
Wederom zijn er tien niet-mode ontwerpers uitgenodigd om een outfit te ontwerpen. Onder andere beeldend kunstenaar Sidi el Karchi (NL), meubel ontwerper Frederik Färg (SE) en designer HEYNIEK (NL) gaan hun visie over mode vertalen in een creatie voor de catwalk.

EXPOSITIE
In de grote expositie zijn er allerlei werken te zien die een link met mode hebben zoals fotografie, video, textiel en sieraden. Ontwerpers Musa Shah (NL) en Kris Berden (NL) presenteren hun mode collecties in de expositie en Wieteke Opmeer (NL) en Christiaan Lebens (NL) tonen hun sieraden. Fotografe Lisa Klappe (NL) exposeert haar beelden en collectief Studio Noir presenteert fotografie geïnspireerd door het gegeven fashion clash.

THEATER
Twee studenten van de Toneelacademie Maastricht nemen ook deel aan het programma, Dennis Vanderbroeck met een performance installatie en Karel van Laere met een theatrale performance die getoond wordt op de catwalk.

'FASHIONCLASH Maastricht 2011' wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de geweldige steun van partners, sponsoren, subsidiënten en vrienden: o.a Provincie Limburg, Gemeente Maastricht, ABK Maastricht, Toni & Guy, M.A.C Cosmetics, Sessibon Bookings, Team Peter Stigter, P-EN-M Architects, APG, VVV Maastricht, Maasmechellen Village, Drukkerij Pietermans en Soopl.

Voor meer informatie: www.fashionclash.nl
Stichting FASHIONCLASH

Met FASHIONCLASH Maastricht bieden initiatiefnemers Branko Popovic, Laurens Hamacher en Nawie Kuiper een uniek platform waarin met name 'jonge' en talentvolle ontwerpers/kunstenaars uit binnen- en buitenland hun werk kunnen presenteren aan een divers (inter)nationaal publiek. Het doel van Stichting FASHIONCLASH is, zoals de naam zelf al zegt, het creëren van een 'clash' met mode als uitgangspunt. 'Clash' staat voor een creatieve en culturele ontmoeting van verschillende ontwerpers, disciplines en publiek rondom het gegeven 'mode'.

FASHIONCLASH Store
Met de FASHIONCLASH STORE (Rechtstraat 88) presenteert de stichting een permanente, unieke locatie waar werk van opkomend talent getoond en verkocht kan worden. Hier worden naast bijzonder creatieve vrouwen- en mannenkleding ook accessoires, sieraden, meubels en kunst getoond. Meer info: www.fashionclashstore.nl