NOC*NSF



Arnhem, 6 juni 2011

Mission Olympic succesvoller dan ooit,
maar sport en bewegen op en rond school blijft achter

Er is nog lang niet voldaan aan de voorwaarden die noodzakelijk zijn om voor alle jongeren in Nederland dagelijks sport- of beweegaanbod te realiseren. Dit is de belangrijkste conclusie van het rapport "Sport, Bewegen en Onderwijs: kansen voor de toekomst" van het Mulier Instituut.

Op vrijdag 10 juni worden de resultaten van dit onderzoek tijdens een persontbijt vooraf aan de finale van Mission Olympic in het Olympisch Stadion in Amsterdam toegelicht. Graag willen we u uitnodigen om hierbij aanwezig te zijn en aansluitend de openingsceremonie van Mission Olympic The School Final bij te wonen. We ontvangen u graag tussen 8:30 en uiterlijk 8:45 uur in de Olympic Experience van het Olympisch Stadion in Amsterdam (Olympisch Stadion 2).

Persontbijt
Tijdens het persontbijt presenteert Koen Breedveld (directeur Mulier Instituut) de resultaten van het onderzoek. Aansluitend geven André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF) en Cees Klaassen (directeur KVLO) hun reactie vanuit hun organisatie en namens Mission Olympic op de onderzoeksresultaten en heeft de pers gelegenheid tot het stellen van vragen. Tijdens het persontbijt wordt ook een intentieverklaring tot samenwerking tussen de gemeente Amsterdam en Mission Olympic ondertekend door Eric van der Burg (wethouder Sport van de gemeente Amsterdam) en André Bolhuis (voorzitter NOC*NSF namens Mission Olympic).

Openingsshow Mission Olympic
Aansluitend kunt u de spectaculaire openingsceremonie van Mission Olympic The School Final bijwonen. Mission Olympic is de grootste landelijke schoolsportcompetitie van Nederland en heeft als doel om jongeren in beweging te krijgen en hen het plezier van sporten met elkaar te laten beleven. Op 10 juni vindt de finale van Mission Olympic plaats in het Olympisch stadion in Amsterdam. Ruim 5000 deelnemers van 172 scholen doen mee. Turner Epke Zonderland, tennisser Robin Haasse en oud Olympische kampioenen Minke Booij, Mark Huizinga en Bas van de Goor leveren een bijdrage aan de spectaculaire opening. Dit jaar hebben maarliefst 275 scholen deelgenomen aan Mission Olympic, dat is een stijging van zo'n 40% ten opzichte van voorgaande jaren. Mission Olympic bestaat sinds 2003 en is een initiatief van NOC*NSF, de Koninklijke Vereniging van Leraren Lichamelijke Opvoeding (KVLO) en Coca-Cola.

Na de openingsceremonie van Mission Olympic The School Final bent u in de gelegenheid om eerder vermelde personen van 10:45 uur tot 11:30 uur 1-op-1 te interviewen over het onderwerp School en Sport.

Aanmelden
Pers kan zich tot woensdag 8 juni 12 uur aanmelden via sonya.schonewille@noc-nsf.nl. Graag tot ziens op vrijdag 10 juni!

-----------------------

Nederlands Olympisch Comité
Nederlandse Sport Federatie
Papendallaan 60
Postbus 302
6800 AH Arnhem
Telefoon (026) 4834400
Telefax (026) 4821245
www.nocnsf.nl


---- --