Ingezonden persbericht



---


Finalisten Achterhoekse BandCompetitie bekend.

Publiek bepaalt mede de strijd om een podiumplek op Huntenpop

In eerste instantie waren er door de organisatie, uit een overweldigend aantal inschrijvingen, 14 kandidaten geselecteerd. Deze bands met aantoonbaar Achterhoekse roots hebben zich tijdens de voorronden voor een deskundige jury kunnen bewijzen. Het resultaat van deze strijd was dat de volgende bands uitverkoren zijn om in de finale de instrumenten tegen elkaar op te nemen om een felbegeerde plek op het Huntenpop podium:

Sugartoosh (stonerrock), The Awfuls (rock), Ashes of Many (metalcore) en Villa Zeno (rock 'n' roll), Leeways (reggae), Diggeth (metal) en Van Oorsprong (pop)

In de jury, die gaat beslissen over de te vergeven podiumplekken, zullen de doorgewinterde muzikanten Vedran Mircetic (gitarist De Staat), Marco van der Aar ( ex. Soylent Green) en Rocco Ostermann (ex. Magic Fish) zitting nemen en zal verder bestaan uit: Gijs Haccou (programmeur Poppodium van de DRU Cultuurfabriek) en Bert Messing (o.a. programmeur Huntenpop). Er zullen tijdens de finale door de jury 2 winnaars worden aangewezen voor Huntenpop 2011. Elke bezoeker van de finale op vrijdag 10 juni krijgt de gelegenheid om mee te stemmen voor de publieksprijs hetgeen een 3e winnaar van een podiumplek op kan leveren. Een goede reden dus om jouw favoriete band te komen steunen.

Dit ongetwijfeld spannende gebeuren wordt gehouden op vrijdag 10 juni in de Popzaal van de DRU Cultuurfabriek te Ulft en zal worden gepresenteerd door Eric Schuurman. De entree is helemaal gratis! Zaal open: 19.30 uur

www.twitter.com/huntenpop - www.facebook.com/huntenpop en www.huntenpop.nl


---

NOOT VOOR REDACTIE /