Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland


Platform zorgcontinuïteit maakt checklisten compleet donderdag, 09 juni 2011 18:24

In het platform zorgcontinuïteit zitten vertegenwoordigers van verpleeg- en verzorgingshuizen, gehandicaptenzorg en GGZ-instellingen; voorzitter is Maarten de Bloois van Hanzeheerd. Op 7 juni kwamen zij bij elkaar. Het programma en de resultaten:

De werkgroepen 'tekort aan personeel' en 'logistieke stagnatie' leverden hun eindproduct in de vorm van checklists op. Alle documenten samen vormen het handboek zorgcontinuïteit, waarvan de uitgifte deze zomer verwacht wordt.

Aart Schoenmaker, directeur GHOR informeerde de instellingen over de ontwikkelingen binnen de veiligheidsregio. Daarbij kwamen risicoprofiel, beleidsplan en crisisplan aan de orde, en vooral de raakvlakken hiervan met de zorginstellingen.

Het werk van de meldkamer werd toegelicht, ondersteund door live videobeelden en een rondleiding op het Multidisciplinair Actiecentrum door het hoofd veiligheidsbureau, Ron de Groot. Getoond werd welke informatie van de zorginstellingen de veiligheidsregio beschikbaar heeft in het crisismanagementsysteem, bijvoorbeeld een kaartlaag van GHOR4all.

De najaarsbijeenkomst van het platform zorgcontinuïteit is op 6 december, vanaf 13:30 uur.