Waterschap Scheldestromen


resultaat door meer parkeeropbrengsten

Veerse Meer in 2010 positief resultaat door meer parkeeropbrengsten

Publicatiedatum : 9 juni 2011

Onlangs is het jaarverslag Veerse Meer 2010 verschenen. In het jaarverslag blikt het waterschap terug op de activiteiten die in 2010 in en om het Veerse Meer zijn uitgevoerd met de daarbij behorende kosten en baten. Afgelopen jaar is een positief exploitatieresultaat van bijna EUR 31.000,- bereikt. Deze stijging is een gevolg van de hogere parkeeropbrengsten tijdens een mooi voorseizoen.

Sinds 1999 zorgt het waterschap voor steigers, oevers, wegen, (fiets)paden, parkeerterreinen en trailerboothellingen rondom het Veerse Meer. In april 2002 heeft het waterschap ook objecten van Staatsbosbeheer overgenomen. In de zomer van 2010 heeft het waterschap de tevredenheid over het beheer en onderhoud van voorzieningen rondom het Veerse Meer onder verschillende doelgroepen onderzocht. Gebruikers beoordeelden het waterschapswerk in het recreatiegebied met een 7,9. "Daar is het waterschap erg trots op", aldus Willem Ginjaar lid van het dagelijks waterschapsbestuur.

Projecten die in 2010 zijn gerealiseerd zijn de aanleg van een nieuwe steiger Mosselplaat, vernieuwing van bovendekken van de steiger in de haven Haringvreter en eiland De Omloop.

Financiën
Het waterschap heeft de opdracht om kostendekkend te werken. De inkomsten in 2010 lieten een stijging zien van ruim EUR 67.000 zien ten opzichte van de begroting van dat jaar. De inkomsten zijn afkomstig van parkeeropbrengsten, bijdragen van de gemeenten rondom het Veerse Meer en de provincie Zeeland, maar ook van de unieke samenwerkingsovereenkomst met watersportverenigingen, recreatiebedrijven en jachthavens. Per ligplaats wordt een bedrag betaald als bijdrage in de kosten voor beheer en onderhoud aan de voorzieningen. Op die manier kan het waterschap kostendekkend werken. Het kostenniveau is ten opzichte van de begroting gedaald met bijna EUR 35.000. Dit resulteert in een positief exploitatieresultaat van bijna EUR 31.000,-. Het waterschap overlegt met alle partners over de mogelijke besteding van het positieve resultaat.

In de bijlage treft u het jaarverslag aan.